Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Ryan Murphy verruilt Fox voor Netflix

  •  
14-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ryan Murphy
De man achter tv-successen als Nip/Tuck, Glee en American Horror Story tekent een vijfjarig contract bij Netflix.
Volgens insiders heeft Netflix een recordbedrag van 300 miljoen dollar betaald om Murphy binnen te halen. Hij zal de komende vijf jaar al zijn nieuwe films en series onderbrengen bij Netflix. Murphy had al twee series in ontwikkeling bij Netflix; de One Flew Over the Cuckoo's Nest-prequel Ratched (waarin zijn muze Sarah Paulson gestalte geeft aan de verpleegster uit de film) en het komische The Politician (waar hij Barbra Streisand en Gwyneth Paltrow voor wil hebben). Daarnaast zijn in Nederland ook American Crime Story en een aantal seizoenen van American Horror Story (die hij beide maakt voor Fox) te zien op Netflix. Murphy kreeg recentelijk ook een aanbieding van Disney (dat in 2019 met een eigen streamingdienst komt), maar koos uiteindelijk voor Netflix. Men verwacht dat hij voorlopig nog wel blijft werken aan zijn huidige series op Fox, zoals 9-1-1 en Pose. Op 1 juli 2018 treedt hij officieel in dienst bij Netflix.
Ryan Murphy is bij Netflix in gezelschap van onder anderen Jenji Kohan ( Orange is The New Black ) en Shonda Rhimes (Grey's Anatomy), die al eerder contracten tekenden bij de streamingdienst.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!