de Lagarde

Podcast van de week: Wat blijft

  •  
18-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Wat Blijft
Wat is de professionele én persoonlijke nalatenschap van zes onlangs overleden Nederlanders?
Foto credit: HUMAN
Wat is de nalatenschap van onlangs overleden Nederlanders? In Wat blijft duiken interviewers als Coen Verbraak, Floortje Smit en Clairy Polak via gesprekken met familie, vrienden en collega’s in de levens van bekende figuren die ons recentelijk zijn ontvallen.
Zo haalt Verbraak met Diederik van Vleuten herinneringen op aan Jeroen van Merwijk, de theatermaker en beeldend kunstenaar die in maart overleed aan kanker. Maar naast Van Vleutens bewondering voor de cabaretier, levert tweelingbroer Vincent van Merwijk een heel ander beeld; dat van een gepijnigd kunstenaar, die moeilijk in de omgang was.
Ook in de portretten van voetballer Wim Suurbier en historica Evelien Gans, die bekendstond als chroniqueur van het Nederlands Jodendom, komen verschillende aspecten naar voren. Want naast een bloemlezing over professionele successen, zijn het juist de persoonlijke verhalen in Wat blijft die een mooi, compleet beeld schetsen van de overledene. In zes afleveringen horen we zes fraaie eerbetonen aan Nederlanders die, op volstrekt verschillende manieren, hun stempel wisten te drukken.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!