de Lagarde

Podcast van de week: Phasmophobia

  •  
21-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
Phasmophobia
Een onheilspellend liefdesverhaal van de makers van De Blankenberge Tapes.
Foto credit: Martijn de Vos / VPRO gids
Even lijkt het alsof Phasmophobia een vrij klassiek spookhuisverhaal in de vorm van een hoorspel vertelt. Maar ondanks enkele onverklaarbare gebeurtenissen weet de podcast van Pascal van Hulst en Tom Hofland eerder een tragische liefdesgeschiedenis dan een horrorverhaal te vertellen.
Centraal staat Hanna, die haar grote liefde Raoul ten huwelijk vraagt. Het aanstaande bruidspaar wordt door de vader van Hanna verrast met de aankoop van een landhuis op het Vlaamse platteland, waar ook nog eens de bruiloft gaat plaatsvinden. Daar aangekomen blijkt het droomhuis meer van een nachtmerrie weg te hebben.
Van Hulst en Hofland passen bij Phasmophobia dezelfde techniek toe die ze bij hun eerdere podcast, het uitstekende De Blankenberge Tapes , gebruikten. In plaats van een script gaven ze de acteurs alleen biografische gegevens van hun personages en plotpunten, en lieten ze de hoofdrolspelers hun dialogen volledig improviseren. Met wederom uitstekend resultaat: het natuurlijke acteerwerk zorgt ervoor dat Phasmophobia in vijf afleveringen een even onheilspellend als verslavend verhaal vertelt.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!