Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Niet alleen ziek

  •  
06-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Niet Alleen Ziek
De aangrijpende portretten van drie vaders met een chronische ziekte en de manier waarop ze hun kinderen opvoeden.
Foto credit: Lybrich Wieringa
Welke invloed heeft het leven met een chronische ziekte op het ouderschap? Ruim acht miljoen Nederlanders hebben zo’n ziekte, en een flink deel daarvan voedt tegelijkertijd ook kinderen op. In Niet alleen ziek portretteerde journalist Maarten Dallinga in de vorige reeks al een groep moeders, nu zijn er drie vaders aan de beurt.
Dallinga, die eerder al uitstekende podcasts als Verstrikt en Anoniem intiem maakte, weet als geen ander een zwaar onderwerp bespreekbaar te maken. Hoofdpersonen Dick, Koert en Yves vertellen uiterst openhartig over hun ziektes, en hoe die niet alleen van invloed zijn op hun eigen levens, maar ook doorwerken in de manier waarop ze hun kinderen opvoeden.
Dat is vaak aangrijpend, zoals wanneer Dallinga de vaders vraagt wat hun ideaalbeeld van zichzelf als ouder is. Maar net zo vaak is Niet alleen ziek een hoopgevend, vrolijk portret van drie mannen die de tegenslagen in hun leven omzetten in energie en wilskracht om er het beste van te maken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!