Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Jong en vast

  •  
08-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Jong en Vast
Een ontluisterende blik in het leven in een detentiecentrum voor jonge daders.
Foto credit: NPO Radio 1
In de afgelopen jaren worden steeds minder jongeren veroordeeld, maar de delicten die ze plegen, worden steeds zwaarder. In Jong en vast bezoekt journalist Tom Veldhuijzen van Pointer Forensisch Centrum Teylingereind, waar jonge daders van zware delicten vastzitten.
In de podcastreeks, een vervolg op de serie TBS die Veldhuijzen eerder maakte, spreekt hij met de begeleiders, beveiligers én de jongeren in het centrum. Zoals Nigel, een tiener die openhartig spreekt over de slechte afslagen die hij nam. Wat begon met het stelen van scooters, escaleerde tot gewelddadige overvallen en inbraken. ‘Kleine’ raakte betrokken bij een steekpartij, en werd voor de ogen van zijn moeder afgevoerd door politieagenten.
Met Jong en vast legt Veldhuijzen vast hoe vroeg het criminele circuit jongeren in zijn greep krijgt. Het biedt een ontluisterend beeld, waarbij de hoofdpersonen op het ene moment nog op kinderlijke wijze mopperen over het eten dat ze krijgen, om een paar zinnen later koeltjes te vertellen over het steekincident waarvoor ze veroordeeld werden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!