Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: De zaak astronaut

  •  
18-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
257 keer bekeken
  •  
De zaak astronaut
De cliffhangers volgen elkaar in hoog tempo op tijdens de zoektocht naar de identiteit van een mysterieuze drenkeling.
Met De zaak astronaut hebben we een paradoxaal genre te pakken: de fictieve true-crime-podcast. Wanneer een drenkeling aanspoelt op het strand van Terschelling, is heel Nederland geobsedeerd. De man zegt niks, maar tekent planeten en hemellichamen, waardoor hij de bijnaam ‘astronaut’ krijgt.
De man achter het mysterie is Tomias Keno, die het verhaal van de astronaut ook optekende in een roman én in een muziekalbum. In de podcastvariant gaat een journalist op pad met de recherche om de identiteit van de drenkeling te ontdekken. Dat gaat via de nodige red herrings , die uiteindelijk niet het antwoord geven, maar wel voor interessante verhalen zorgen.  
Zoals de tatoeëerder die herenigd wordt met een oud-compagnon, of de dochter van een malafide spermadokter (denk aan een fictieve Jan Karbaat), die een halfbroer in de astronaut herkent. De zaak astronaut is niet alleen een zeer ambitieus project, maar ook een detectiveverhaal dat via spannende cliffhangers aan elkaar geregen is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!