Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: De verdwenen schaal

  •  
19-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
De verdwenen schaal
Een sportief mysterie: wat gebeurde er met de kampioensschaal die FC Dordrecht in 1994 won?
Foto credit: Milan Rinck
In de clubhistorie van FC Dordrecht worden de prijzen niet bepaald aan elkaar geregen. Het lijkt daarom logisch dat, wanneer de club in het seizoen 1993-1994 voor de tweede keer het kampioenschap van de Eerste Divisie binnenhaalt, ze een beetje zuinig zijn op de kampioensschaal. Niet dus.  
In De verdwenen schaal gaat supporter en oud-medewerker Elisa Kuster op zoek naar de trofee uit dat zeldzame successeizoen. Verhalen zijn er genoeg; zo zou de schaal in 2002 zijn opgedoken op de begrafenis van fysiotherapeut Jan Post. Ook verdacht: de markante miljonair Cees den Braven, in die tijd eigenaar van de club. Nam hij de schaal mee om een punt te maken?
Op weg naar het verhaal van de verdwenen trofee stuit Kuster op een berg mooie verhalen over FC Dordrecht. Van de oorsprong van een spreekkoor in het stadion tot een kampioenstocht in een open bus zonder toeschouwers: De verdwenen schaal is een sympathiek document over een cultclub.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!