Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: De Bobcast

  •  
29-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bobcast
Een zeer enerverende poging om het raadsel Bob Dylan te ontrafelen.
Protestzanger, wedergeboren christen en traditionele folk-crooner: de enige constante in de carrière van Bob Dylan is zijn onnavolgbaarheid. De songschrijver, die in 2016 de Nobelprijs voor de Literatuur won, wordt volgend jaar tachtig, en nog altijd is hij een enorm mysterie. Journalisten Chris Kijne en Lars Hulshof doen een dappere poging het enigma Dylan te ontrafelen.
Het duo gaat op zoek naar antwoorden bij liefhebbers en kenners van de legendarische Amerikaan. Zo vertelt Matthijs van Nieuwkerk hoe hij een jaar geleden een uur lang op een Parijse straat wachtte om Dylan de tien meter van zijn tourbus naar een theater te zien lopen. De Dijk-frontman Huub van der Lubbe spreekt zijn bewondering uit voor het anti-showmanschap dat de zanger bij zijn optredens tentoonstelt, en over zijn vertalingen van ‘Forever young’ en ‘To make you feel my love’.
Maar De Bobcast duikt niet alleen in Dylans verleden. Samen met Volkskrant-journalist Gijsbert Kamer bespreken de presentatoren het nieuwe (en meesterlijke) album Rough and rowdy ways. Nummer voor nummer (een geweldig idee: we hopen op meer podcasts die grote albums tot in detail ontleden), op zoek naar betekenis en diepere lagen. Definitieve antwoorden komen er niet, maar voor iedereen die Dylan bewondert, is die zoektocht een waar feest.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!