de Lagarde

Podcast van de week: De Blankenberge Tapes

  •  
20-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Blankenberge Tapes
Twee moordzaken komen samen in een ijzingwekkend hoorspel.
De opleving van de podcast zorgt ook voor een terugkeer van een ouderwets fenomeen: het hoorspel. Een jonge vrouw vertelt hoe ze via Tinder een relatie begint met een 43-jarige man. Vol overtuigende zenuwachtige lachjes horen we over de eerste ontmoetingen, totdat het perspectief verwisselt. Plots geven twee agenten uitleg over hun onderzoek naar de verdwijning van een stel, waarbij opgeruimde bloedsporen in een appartement de alarmbellen bij de rechercheurs af laten gaan.
De Blankenberge Tapes laat je op deze manier gissen. Door steeds iets meer informatie te geven vallen de puzzelstukjes over twee moorden - een recente en een zaak van tien jaar geleden - langzaam maar zeker in elkaar. En dat gebeurt dankzij een uitstekend script, vol kleine aanwijzingen die leiden tot een nagelbijter van een climax in een Belgische kustplaats.
In drie afleveringen van zo’n 25 minuten weet De Blankenberge Tapes, een productie van Room for Film en de VPRO, een intens en geloofwaardig misdaadverhaal neer te zetten. De personages zijn overtuigend en het centrale mysterie leidt tot een schokkende onthulling in een finale die nog een tijd zal blijven hangen.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!