Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Biblebelt

  •  
19-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
The Biblebelt
Een even fascinerend als verbazingwekkend inzicht in het leven van Nederlandse 'refo's'.
Foto credit: Marieke Mandemaker / PZC
Van het in brand steken van een teststraat in Urk tot rellen rond de opvang van asielzoekers in Harskamp: streng gereformeerde gemeentes kwamen recentelijk niet bepaald positief in het nieuws. AD-journalisten Berendien Tetelepta en Jorina Haspels, allebei zelf gelovig, schetsen in Biblebelt een portret van ‘refo’s’ anno 2022.
Zo horen we hoe deze strenge christenen omgaan (of dat weigeren) met thema’s als de lhbtqia+-gemeenschap en de rol van vrouwen. Daarbij zijn het vooral de verhalen van gelovigen die in de steek werden gelaten vanwege hun seksuele geaardheid die pijnlijk luistermateriaal opleveren.
Biblebelt biedt een fascinerend inzicht in de wereld van de gereformeerde Nederlanders. De twee journalisten gaan er met een open vizier in, maar ook zij verbazen zich regelmatig over de standpunten van hun hoofdpersonen. De podcastreeks zorgt op momenten voor meer begrip voor die groep, maar verontwaardiging en verbazing zijn toch de grootste emoties die achterblijven na de vijf afleveringen in de reeks.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!