Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Peaky Blinders-bedenker verfilmt Charles Dickens

  •  
29-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Peaky Blinders
Steven Knight zal voor de BBC een aantal klassieke boeken van Charles Dickens verfilmen.
De maker van huidige BBC-series als Peaky Blinders en Taboo trapt af met een adaptatie van A Christmas Carol, het beroemde verhaal over de gierige Ebenezer Scrooge, die op kerstavond bezoek krijgt van drie geesten. De tv-bewerking door Knight zal bestaan uit drie afleveringen en verschijnt in 2019 met de feestdagen op de BBC. A Christmas Carol werd al talloze keren verfilmd, onder meer door Robert Zemeckis in 2009. Ridley Scott en Tom Hardy treden voor de nieuwe adaptatie aan als producenten. Beide zijn momenteel ook als producenten betrokken bij Peaky Blinders en Taboo. Hardy heeft zelf een bijrol in Peaky Blinders en speelt de hoofdrol in Taboo, maar het is niet bekend of hij straks als acteur te zien zal zijn in A Christmas Carol.
Knight is een enorme fan van Dickens en gaf in het verleden al eens aan dat hij zich voor Peaky Blinders onder meer liet inspireren door Great Expectations en A Tale of Two Cities.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!