Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

OnlyFans Uncovered: energiek maar oppervlakkig inkijkje

  •  
09-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
411 keer bekeken
  •  
OnlyFans Uncovered
Natúúrlijk is het leuk om een kijkje achter de schermen bij het erotische platform te nemen, maar de materie blijkt ook beperkt (en Ferry Doedens houdt het bij twee zinnen).
Foto credits: RTL
'Het is niet een kwestie van je kut laten zien en je bent rijk.' Was getekend Roos, een van de hoofdrolspeler van OnlyFans Uncovered. De energieke twintiger besteedt een groot deel van haar tijd aan het genereren van 'content' voor het erotische platform waar ruim 1 miljoen 'creators' vrijwel dagelijks nieuwe foto's en video's aanbieden. Gemiddeld houden deze aanbieders aan hun werkzaamheden 150 euro per maand over; slechts 100 'creators' halen een maandomzet van 1 miljoen euro.
De Videoland-documentaire biedt een kijkje achter de schermen aan de hand van gesprekken met een aantal prominente namen uit de Nederlandse OnlyFans-scene. De 24-jarige Levy is een icoon; met zijn één miljoen volgers op Instagram verdient hij tussen de 50.000 en 75.000 euro per maand. Rosanna en Niels (29 en 30, ook bekend van Temptation Island) genieten van de seksuele spanning, en Marvin (31) kent geen grenzen – hij toont net zo gemakkelijk een 'gangbang' als simpele foto's van zijn lichaam. Dat hij geen sixpack heeft geeft niet – niet iedereen valt op perfecte afgetrainde lijven, relativeert hij.
OnlyFans Uncovered
De driedelige documentaire (in totaal 80 minuten) bestaat voor een groot deel uit flitsende fotoshoots en ronkende quotes over de glamoureuze kanten van het OnlyFans-bestaan. Levy en zijn maatje Sepanta (19) kochten van hun inkomsten dure auto's, 'om te weten waar we het voor doen'. In deze segmenten ligt gaandeweg herhaling op de loer; twee in plaats van drie delen waren ook genoeg geweest om de essentie te vatten. De documentaire begint op die momenten meer te lijken op een langgerekte reclamespot voor het erotische platform.
OnlyFans Uncovered
Soms biedt OnlyFans Uncovered ruimte voor reflectie. De interviews met ouders en familieleden, die unaniem achter de 'creators' lijken te staan, zijn aandoenlijk en ontwapenend. Het werkt heel goed dat de makers tijdens deze shots flink wat couleur locale tonen: een Ikea-tafel, een roedel honden, de dakkapel van een doorzonwoning. Uitspraken van Sepanta over zijn verleden in een azc, de bekentenis van Levy dat hij een deel van zijn inkomsten aan goede doelen schenkt en de uitspraken van Roos over online shaming ('ze noemen me hoer en slet, dat moeten zij weten') schreeuwen om meer duiding, verdieping of uitleg.
OnlyFans Uncovered
Maar in plaats daarvan volgen al snel weer wervende plaatjes van strakke lichamen – wél met geblurde tepels. Wie meer wil zien, moet maar een abonnement op OnlyFans nemen. Dat geldt overigens ook voor de fanschare van acteur Ferry Doedens, die opzien baarde door de overstap te maken van GTST (waar hij meerdere malen de coronaregels overtrad) naar het erotische platform. Zijn bijdrage aan de reeks beperkt zich tot twee zinnen ('let's flip the script en laten we hopen dat dit in de toekomst normaal wordt') en een halve fotoshoot.
OnlyFans Uncovered, vanaf 9 april 2021 in zijn geheel te zien bij Videoland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!