Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Soof 3, Harriet en The Karate Kid

  •  
05-03-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
151 keer bekeken
  •  
Harriet
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een 'cancer scare' voor Soof, ondergrondse smokkelroutes en een hevige karate-vete.
Soof 3 (2022)
Acteurs: Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Anneke Blok
Regie: Anne de Clercq
Foto credit: Millstreet Films / KeyFilm / Martijn van Gelder
Soof 3
De opnamen van Soof 3 werden in 2019 voor de uitbraak van corona afgerond, maar door de diverse lockdowns debuteerde de film pas in september van 2022 in de bioscoop. In het derde deel van de reeks romkoms rond de immer zonnige kok gespeeld door Lies Visschedijk ( Het A-Woord ) gaan de makers voor een wat zwaarder thema: Soof blijkt borstkanker te hebben, maar heeft de nodige moeite om dit aan de mensen in haar omgeving te vertellen. Ook haar dochter heeft nieuws wanneer ze terugkeert uit India: ze gaat trouwen en haar schoonfamilie mag niet weten van de scheiding van haar ouders. De regie was in handen van Anne de Clercq, die eerder al afleveringen van de Soof -serie schoot. Met Soof 3 staan de filmtrilogie nu op Netflix, maar die twee seizoenen tellende serie staat enkel op Videoland.
Harriet (2019)
Acteurs: Cynthia Erivo, Leslie Odom Jr., Clarke Peters
Regie: Kasi Lemmons
Harriet
Als actrice was Kasi Lemmons vaak veroordeeld tot 'vriendin van het hoofdpersonage' rollen (zie Silence of the Lambs en Candyman ) en wellicht is dat de reden waarom ze later in de jaren negentig switchte naar een carrière als regisseur. Harriet was haar best ontvangen film sinds haar regiedebuut Eve's Bayou uit 1997: de biopic wordt vooral geholpen door het voor een Oscar genomineerde spel van Cynthia Erivo ( The Outsider ), die vanaf komende vrijdag ook op Netflix te zien is in de Luther-film. De Tony-winnares (die acteert naast Leslie Odom Jr., nog zo'n grote naam uit de theaterwereld) speelt de rol van Harriet Tubman, die in de 19e eeuw slaven hielp ontsnappen via verborgen smokkelroutes. Voor een indrukwekkende tv-serie over dit geheime netwerk kun je op Prime Video terecht bij The Underground Railroad.
The Karate Kid (1984)
Acteurs: Ralph Macchio, Pat Morita, William Zabka
Regie: John G. Avildsen
The Karate Kid
Bijna tien jaar na het succes van de eerste Rocky maakte regisseur John G. Avildsen met The Karate Kid weer een sportfilm over een underdog. Ralph Macchio ( The Outsiders ) krijgt het als de net verhuisde Daniel LaRusso aan de stok met jonge vechtersbazen die getraind worden door de genadeloze sensei John Kreese (Martin Kove), waarna hij hulp zoekt bij klusjesman Mr. Miyagi (een voor een Oscar genomineerde Pat Morita). De intense vete tussen de twee facties bereikt een kookpunt op het lokale All Valley karate-toernooi. Twee essentiële personages uit de sequels, nu tevens op Netflix, spelen ook weer sleutelrollen in de tv-serie Cobra Kai : Yuji Okumoto als Daniels rivaal (maar inmiddels vriend) Chozen en Thomas Ian Griffith als de (nog altijd) slechte Terry Silver.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!