Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Mandy, Don't Breathe 2 en Halloween

  •  
15-05-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Mandy
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een koortsdroom met Nic Cage, de PTSS van Jamie Lee Curtis en een blinde Stephen Lang.
Halloween (2018)
Acteurs: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichack
Regie: David Gordon Green
Halloween 2018
Voordat de maker van The Hangover vanuit het niets een door Taxi Driver geïnspireerde film over The Joker aankondigde werd het nieuws dat Danny McBride en David Gordon Green een nieuwe Halloween gingen maken al bijna net zo sceptisch ontvangen. Geholpen door oudgedienden Jamie Lee Curtis (weer te zien als Laurie Strode) en John Carpenter (de regisseur van het origineel verzorgde weer de muziek) groeide de film - die de voorgaande sequels negeert - waarin een door PTSS-geplaagde Laurie zich al veertig jaar voorbereidt op de terugkeer van Michael Myers echter uit tot een succes. Na Halloween Kills komt de trilogie dit jaar ten einde met Halloween Ends , terwijl Gordon Green ook nog een ander horroricoon terug wil brengen in een HBO-serie.
Mandy (2018)
Acteurs: Nicolas Cage, Linus Roache, Andrea Riseborough
Regie: Panos Cosmatos
Mandy
Sommige films zijn vooral (audio)visuele ervaringen (zie The Northman ) en ook het door Panos Cosmatos (zoon van Cobra -regisseur George Cosmatos) gemaakte Mandy valt in die categorie. Nicolas Cage - die naar eigen zeggen een aantal nachten niet kon slapen na het zien van Cosmatos' debuutfilm Beyond the Black Rainbow - begint ingetogen, totdat de vriendin van zijn personage op brute wijze wordt vermoord door een sekte die samenspant met demonische bikers. Want dan is het tijd om in een badkamer flink door het lint te gaan, om daarna een bloeddorstige wraakactie te ondernemen die aanvoelt als een extreem gewelddadige koortsdroom. Zie je Cage liever in iets lichters dan kan je nu in de bioscoop naar The Unbearable Weight of Massive Talent.
Don't Breathe 2 (2021)
Acteurs: Stephen Lang, Brendan Sexton, Madelyn Grace
Regie: Rodo Sayagues
Don't Breathe 2
Het originele Don't Breathe stond eind 2016 bij elke horrorliefhebber hoog op zijn of haar lijstje met de beste films van het jaar. Een sequel kon daardoor niet uitblijven en dus volgde vijf jaar later het vervolg van debuterend filmmaker Rodo Sayagues, die de originele film schreef samen met de oorspronkelijke regisseur Fede Alvarez. De cartooneske opvolger - waarin de blinde Norman een 11-jarige meisje in huis heeft dat plots het doelwit wordt van kidnappers - weet de suspense van het origineel helaas nergens te evenaren. Dat ligt echter niet aan Stephen Lang, die als de veteraan wederom een imposante verschijning is. Lang keert later dit jaar tevens terug in een andere sequel: Avatar: The Way of Water (hij stierf weliswaar in het eerste deel, maar ja: sciencefiction).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!