Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Lilet Never Happened, 12 Strong en Geronimo

  •  
13-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
Lilet Never Happened
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een western van Walter Hill, een minderjarige prostituee en de oorlog in Afghanistan.
Geronimo: An American Legend (1993)
Acteurs: Jason Patric, Robert Duvall, Wes Studi
Regie: Walter Hill
Geronimo: An American Legend
Western in de traditie van John Ford die na de gematigde ontvangst vrij snel vergeten werd, maar voor liefhebbers van gelijksoortig werk uit die tijd ( Dances with Wolves , Last of the Mohicans ) toch een tweede kans waardig zou moeten zijn. Het script van John Milius ( Apocalypse Now ) werd verfilmd door Walter Hill, die tevens de pilot schoot voor de ijzersterke westernserie Deadwood van HBO en wiens liefde voor het genre ook sterk voelbaar is in zijn latere politiefilms. Het verhaal wordt verteld door luitenant Britton Davis (een piepjonge Matt Damon), die erbij was toen zijn collega Charles B. Gatewood (Jason Patric) de taak kreeg om de rebelse Apache Geronimo (Wes Studi) te overtuigen zich over te geven. Dit jaar regisseerde Hill voor het eerst in ruim 25 jaar weer een westernfilm: Dead for a Dollar met Christoph Waltz.
Lilet Never Happened (2012)
Acteurs: Sandy Talag, Johanna ter Steege, John Arcilla
Regie: Jacco Groen
Lilet Never Happened
Ontroerende dramafilm die vrij realistisch aanvoelt: regisseur Jacco Groen wilde in eerste instantie een documentaire schieten over Lilet, een minderjarige prostituee die hij ooit een keer ontmoette op de Filipijnen, maar nadat hij haar niet meer gevonden kreeg besloot hij er een filmscript over te schrijven. De jonge Sandy Talag maakt indruk in de titelrol en krijgt prima tegenspel van Johanna ter Steege (de actrice die debuteerde in Spoorloos , bijna werkte met Stanley Kubrick en meer recentelijk nog te zien was in Brussel ) als een sociaal werkster die haar (tevergeefs) uit haar onmenselijke omstandigheden probeert weg te halen. Overigens duikt ook Videoland volgende week in de wereld van de minderjarige prostitutie (in dit geval bij mannen) met de vanaf komende woensdag te bekijken documentaire Payboys.
12 Strong (2018)
Acteurs: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña
Regie: Nicolai Fuglsig
12815.w600.0.98a7f5a
Chris Hemsworth doet het goed op Netflix: de acteur die onlangs ook te zien was in Spiderhead  speelde de hoofdrol in Extraction , de naar verluidt best bekeken film van de vod-dienst, waar nu ook een sequel van in de maak is. Mensen die de Australische acteur graag in actie zien kunnen nu ook kijken naar het op feiten gebaseerde 12 Strong , waarin hij zijn kenmerkende charisma laten zien als Mitch Nelson, de leider van een leger-eenheid die na 9/11 naar Afghanistan wordt gestuurd om daar samen met een lokale krijgsheer de Taliban te bevechten. De meest opvallende rol is echter voor Rob Riggle, die voordat hij zijn carrière als komiek begon als marinier in Afghanistan gestationeerd zat en daar zelfs orders kreeg van de kolonel die hij in de film speelt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!