Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Hobbs & Shaw, The Dead Don't Die en Just Like Heaven

  •  
02-10-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
The Dead Don't Die
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een invasie van zombies, romantiek met Reese Witherspoon en een spin-off met The Rock.
Just Like Heaven (2005)
Acteurs: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Jon Heder
Regie: Mark Waters
Just Like Heaven
Tegenwoordig is ze meer van de wat serieuzere drama's ( The Morning Show , Little Fires Everywhere , Big Little Lies ), maar er was een tijd dat Reese Witherspoon haar hand niet omdraaide voor een dromerige romkom. Zoals Just Like Heaven , van de regisseur van Mean Girls , waarin architect David (Mark Ruffalo) in zijn nieuwe appartement een vreemde vrouw (Witherspoon) aantreft. Ze blijkt de geestverschijning van de oude bewoonster te zijn, die zelf niet weet dat ze overleden is, en al vrij snel bouwen ze een bijzondere band op. Voor mensen die Witherspoon missen in dit soort romkoms kwam Netflix een paar jaar terug met goed nieuws : de actrice gaat twee romantische films voor hen maken, waarvan eentje met de maker van Crazy Ex-Girlfriend.
The Dead Don't Die (2019)
Acteurs: Adaam Driver, Bill Murray, Chloë Sevigny
Regie: Jim Jarmusch
The Dead Don't Die
Bij de combinatie Bill Murray en zombies zullen veel mensen denken aan zijn cameo in Zombieland (2009), maar de acteur speelde tien jaar later tevens een volwaardige rol in een andere film over weer tot leven gekomen doden. Zelfs eentje die afkomstig is van een echte auteur: Jim Jarmusch. In The Dead Don't Die stuit de politiemacht van een stadje op een invasie van mensen die opstaan uit het graf. Het droogkomische acteerwerk van Murray en Adam Driver (die met Jarmusch werkte aan Paterson ) is bij vlagen amusant, maar de film wordt helaas nooit meer dan een aardige toevoeging aan het toch al erg gesatureerde genre. De cast is wel indrukwekkend: naast Murray en Driver herenigde Jarmusch met nog veel meer oude bekenden (Tilda Swinton, Chloë Sevigny, etc).
Hobbs & Shaw (2019)
Acteurs: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba
Regie: David Leitch
Hobbs & Shaw
De Fast and the Furious -franchise groeide door de jaren heen uit tot een gigantische geldmachine en dus leek een spin-off slechts een kwestie van tijd. Dwayne ' The Rock ' Johnson was na een ruzie met Vin Diesel zijn plek in de originele filmreeks niet langer zeker, en dus werd hij in een aftakking gekoppeld aan Jason Statham. Hun personages, die eigenlijk aan tegenstelde kanten van de wet staan, moeten nu plots de handen ineenslaan om een technologisch geavanceerde terrorist (Idris Elba) te stoppen. Regisseur David Leitch ( Atomic Blonde ) gooit daarbij zoveel mogelijk zwaartekracht tardende actie (en nieuwe personages, met zelfs Ryan Reynolds en Kevin Hart) tegen de muur aan, in de hoop dat er uiteindelijk wat blijft plakken. Een vervolg is in ontwikkeling.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!