Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Ghostbusters: Afterlife, Hotel Mumbai en Partly Fiction

  •  
18-07-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
128 keer bekeken
  •  
Ghostbusters Afterlife
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een aanslag in India, nostalgie met de ghostbusters en karakteracteur Harry Dean Stanton.
Hotel Mumbai (2011)
Stemmen: Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi
Regie: Anthony Maras
Hotel Mumbai
Een film maken over een waargebeurde terroristische aanslag is heel erg tricky: Paul Greengrass liet met United 93 zien hoe het moet, maar toch wordt het vaker gezien als ietwat onsmakelijke exploitatie van de slachtoffers. De Australische regisseur Anthony Maras maakte in 2018 zijn debuut met Hotel Mumbai - een film over de aanslag op het Taj Mahal-hotel in India, die ruim 174 mensen het leven kostte - dat over het algemeen door de critici werd opgevat als een lofzang aan het heldhaftige hotelpersoneel: velen van hen besloten niet te vluchten, maar juist met gevaar voor eigen leven gasten in veiligheid te brengen. In de grote ensemble cast met verder ook Dev Patel is een mooie rol weggelegd voor Bollywood-legende Anupam Kher ( New Amsterdam ).
Ghostbusters: Afterlife (2021)
Acteurs: Carrie Coon, Paul Rudd, Finn Wolfhard
Regie: Jason Reitman
Ghostbusters: Afterlife
Finn Wolfhard is te zien in het door Ghosbusters geïnspireerde Stranger Things - in het tweede seizoen droeg hij zelfs al eens een Ghostbusters-outfit - en ironisch genoeg leidde zijn rol in die serie weer tot zijn casting in Ghostbusters: Afterlife. Wolfhard speelt een van de kleinkinderen van ghostbuster Egon Spengler (de in 2014 overleden Harold Ramis), die met zijn zus (Mckenna Grace) stuit op de oude spokenjager-apparatuur van opa. Afterlife leunt enorm op ( goede of slechte? ) nostalgie naar het origineel, met zelfs de terugkeer van de niet in een terugkeer geïnteresseerde Bill Murray. De film deed het financieel minder goed dan de 'female reboot', maar hield het budget een stuk lager, met weer een nieuwe sequel in de pijplijn tot gevolg.
Harry Dean Stanton: Partly Fiction (2012)
Acteurs: Harry Dean Stanton, Wim Wenders, David Lynch
Regie: Sophie Huber
Harry Dean Stanton: Partly Fiction
Redelijk unieke documentairefilm over een van de meest ongrijpbare karakteracteurs uit de filmgeschiedenis: Harry Dean Stanton speelde gedurende zeven decennia ruim 200 rollen (in films als Wild at Heart , Alien en Paris, Texas ) en overleed op 91-jarige leeftijd vlak voor de première van zijn magnum opus Lucky. De docu over de man en zijn carrière is meer een meditatie dan een film: een structuur ontbreekt en Stanton laat als het over hemzelf gaat nooit het achterste van zijn tong zien. Hij creëert liever sfeer door middel van zijn grote passie muziek - we horen de acteur in de film regelmatig nummers zingen - hoewel de gesprekken met vrienden als David Lynch (Stanton was tevens te zien in diens Twin Peaks -revival) ook interessante momenten opleveren.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!