Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Neflix: JFK, Dreamland en The Pledge

  •  
15-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
JFK
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: de moord op een president, een gewonde bankrover en de belofte van Jack Nicholson.
Dreamland (2019)
Acteurs: Margot Robbie, Finn Cole, Travis Fimmel
Regie: Miles Joris-Peyrafitte
Dreamland
Aardige avonturenfilm met een prima wisselwerking tussen Margot Robbie ( Amsterdam ) en Finn Cole ( Peaky Blinders ). Dreamland speelt zich af in het Texas van de jaren dertig en volgt de dromerige Eugene Evans (Cole), die op een dag stuit op de gewonde bankrover Allison (Robbie). Hij was uit op de prijs van 10.000 dollar die op haar hoofd staat, maar voelt zich al snel tot haar aangetrokken, waardoor hij voor een erg lastig dilemma komt te staan. Mede omdat zijn stiefvader (Travis Fimmel, die jarenlang de hoofdrol speelde in Vikings ) werkt bij de politie. Robbie hoopt binnenkort een tweede keer samen te werken met regisseur Miles Joris-Peyrafitte, die een door haar geproduceerde reboot van de cultklassieker Tank Girl (1995) zou gaan regisseren.
JFK (1991)
Acteurs: Kevin Costner, Michael Rooker, Gary Oldman
Regie: Oliver Stone
JFK
Fascinerende en provocerende dramafilm van Oliver Stone, die niet zozeer zoekt naar de waarheid omtrent de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy, maar meer het toen heersende gevoel van wanhoop en frustratie probeert te omvatten. Dat werd gedaan aan de hand van de kruistocht van officier van Justitie Jim Garrison, die op het einde een gepassioneerd betoog aflevert in de rechtszaal. JFK bestaat uit veel droge informatieve kost, die door de visuele stijl van Stone echter toch immer blijft boeien. Ook geholpen door misschien wel de meest indrukwekkende ensemble cast ooit, inclusief een klein rolletje voor de Nederlandse journalist Willem Oltmans, die zijn personage George de Mohrenschildt in het verleden meermaals interviewde.
The Pledge (2001)
Acteurs: Jack Nicholson, Patricia Clarkson, Benicio del Toro
Regie: Sean Penn
The Pledge
Passieproject van Jack Nicholson en Sean Penn, die eerder als regisseur en acteur met elkaar werkten aan The Crossing Guard. Nicholson is in de grimmige thriller te zien als Jerry Black, een detective die op de dag van zijn pensioen nog aan een rouwende moeder (Patricia Clarkson uit Sharp Objects ) belooft dat hij niet zal rusten voordat hij de moordenaar van haar dochtertje heeft opgespoord. The Pledge bleek te neerslachtig om het echt goed te doen bij een groot publiek, maar liefhebbers van meer karaktergedreven misdaadverhalen zitten hier goed. Nicholson zet weer eens een introvert personage neer en in elke rol - hoe klein ook - castte Penn een acteur van formaat: vooral de destijds verguisde Mickey Rourke maakt indruk in een zeer korte maar krachtige scène.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!