Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Netflix strikt bedenker van Safe

  •  
28-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
840 keer bekeken
  •  
Safe
Na Safe zal Harlan Coben voor Netflix nu veertien van zijn boeken gaan bewerken voor televisie.
Harlan Coben heeft een meerjarig contract getekend bij Netflix. Hij zal voor de VOD-dienst veertien van zijn tot nu toe dertig verschenen boeken adapteren als films en series, zowel in het Engels als in andere talen. Ook een tv-bewerking van zijn nieuwe boek Run Away, dat volgend jaar maart in de winkel komt te liggen, is bevestigd. Coben is voor alle Netflix-verfilmingen aangesteld als producent. Onlang bedacht de schrijver al de serie Safe voor Netflix. In de thriller was acteur Michael C. Hall ( Dexter ) te zien als een Britse chirurg op zoek naar zijn verdwenen dochter. Coben is verantwoordelijk voor bestsellers als Fool Me Once, Tell No One en Don't Let Go. Het is nog niet bekend welke boeken door Netflix verfilmd gaan worden, maar sommige titels (zoals Just One Look en Tell No One) werden al eerder geadapteerd.
Eerder tekenden onder anderen Shonda Rhimes en Ryan Murphy al contracten bij Netflix. Ook hebben ze de makers van La Casa de Papel en Dark weten te strikken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!