Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Netflix scoort de meeste Emmy-nominaties

  •  
12-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The-Crown
Zeventien achtereenvolgende jaren was het HBO, maar dit jaar heeft Netflix de Emmy-kroon dan toch overgenomen.
De content van Netflix ontving in totaal 112 nominaties (vorig jaar kregen ze er 91) en HBO moest het dit jaar doen met 108 nominaties (ietsje minder dan de 111 nominaties van vorig jaar). Wel was de HBO-serie Game of Thrones de serie met de meeste Emmy-nominaties (22 stuks). Vorig jaar kwam Game of Thrones niet in aanmerking voor de Emmy's, omdat het zevende seizoen te laat in première ging. Westworld deed het ook weer goed met 21 nominaties. Bij Netflix waren The Crown , Godless , Stranger Things en GLOW de series met de meeste nominaties. Ook VOD-diensten Hulu en Amazon deden het beter dan vorig jaar met meerdere nominaties voor respectievelijk The Handmaid's Tale en The Marvelous Mrs. Maisel. Toch moesten deze twee VOD-diensten wat betreft het aantal nominaties zenders NBC, FX, CBS en ABC voor zich dulden.
Er vielen nog meer dingen op bij de nominaties. Zo kreeg Laurie Metcalf ( Lady Bird ) er toch weer eentje voor haar rol in het inmiddels gecancelde Roseanne. Sandra Oh werd de eerste actrice van Aziatische afkomst met een nominatie voor een hoofdrol (voor Killing Eve ). En Modern Family , dat vorig jaar voor het eerst geen enkele Emmy won, kreeg dit jaar zelfs helemaal geen nominaties meer in de grote categorieën.
De Emmy's worden uitgereikt op 17 september. Colin Yost en Michael Ché (castleden van Saturday Night Live, dat met 21 nominaties ook gevaarlijk dicht in de buurt van Game of Thrones kwam) zullen de uitreiking presenteren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!