Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Netflix heeft 125 miljoen abonnees

  •  
18-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2612844190
VOD-dienst Netflix maakte de kwartaalcijfers bekend en die vielen nog hoger uit dan vooraf werd verwacht.
In het eerste kwartaal van 2018 steeg het aantal globale abonnees met 7,41 miljoen, een stijging van 50% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en bijna een miljoen meer dan de analisten op Wall Street hadden voorspeld. Wereldwijd heeft Netflix daardoor nu 125 miljoen abonnees. Verder had de VOD-dienst in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 3,7 miljard dollar, een stijging van 43% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. De stijging van de omzet heeft vooral ook te maken met de verhoging van de abonnementsprijzen , die eind vorig jaar door de VOD-dienst werd doorgevoerd. Netflix debuteerde in de maanden januari, februari en maart maar liefst achttien nieuwe series en gaf elf nieuwe seizoenen vrij van de al bestaande shows. Verder gingen er ook een heleboel nieuwe speelfilms al in première.
Er was dit jaar wel onenigheid met het Cannes Film Festival. Het festival wil enkel Netflix-films mee laten dingen naar de Gouden Palm (de grote competitieprijs), als deze pas jaren later in het Franse VOD-aanbod verschijnen. Netflix wil dat hun Franse kijkers niet aandoen en zal uit protest dit jaar niet deelnemen aan het festival.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!