Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Mudbound scoort vier Oscarnominaties

  •  
24-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mudbound
Mudbound is de eerste speelfilm van Netflix die meedoet bij de Oscars. Het drama kreeg vier nominaties.
Drie van die nominaties zijn nog eens extra speciaal. Mary J. Blige kreeg namelijk een nominatie voor haar acteerwerk, maar ze werd ook nog eens genomineerd voor Best Original Song (Mighty River). Nooit eerder werd iemand in hetzelfde jaar voor die twee categorieën genomineerd. Daarnaast kreeg Rachel Morrison een nominatie voor Beste Cinematografie. Ze is daarmee de eerste vrouw die kans maakt in die categorie. Ook het script van Mudbound werd genomineerd, hoewel Dee Rees opvallend genoeg geen nominatie ontving voor Beste Regisseur. Eerder hoopte Netflix met de film Beasts of No Nation mee te doen bij de Oscars, maar toen bleef het bij een Golden Globe-nominatie. Vorig jaar was Amazon met de film Manchester by the Sea de eerste streamingdienst die Oscarnominaties ontving en verzilverde.
Netflix kreeg dit jaar tevens Oscarnominaties voor de documentaires Icarus , Strong Island en Heroin(e). De Oscars worden uitgereikt op zondag 4 maart. Bekijk host Jimmy Kimmel in een eerste tv-spot, die draait om de blunder van vorig jaar.
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!