de Lagarde

Love, Guaranteed: zoete romantische komedie

  •  
03-09-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Love, Guaranteed
Een ouderwetse romantische komedie die probeert om op een luchtige manier de holle bewijzen van het internetdaten te bespreken.
De liefde kan je niet garanderen. Toch is het de onderliggende belofte in de wereld van het internetdaten. In de romantische komedie Love, Guaranteed voert de onverklaarbaarheid van de liefde het hart van de film.
De fysiotherapeut Nick Evans (Damon Wayans Jr, Happy Endings) wil de datingsite Love, Guaranteed aanklagen omdat het bedrijf volgens hem misbruik maakt van eenzame mensen. Hij is op 986 dates gegaan en heeft de liefde nog steeds niet gevonden. ‘Love, Guaranteed berooft mensen van 29,95 per maand met hun slogan "Je vindt liefde, gegarandeerd"', aldus Nick. Hij klopt aan bij de sociale advocaat Susan Whitaker (Rachael Leigh Cook, bekend van jaren negentig romantische komedies zoals She’s All That). Wegens geldgebrek neemt ze de zaak aan, wat haar leven volledig zal veranderen.
Love, Guaranteed
Het scenario van Hilary Galanoy en Elizabeth Hackett tikt alle hokjes binnen het genre aan: een onverwachtse toevallige ontmoeting, chemie tussen tegenpolen, obstakels en natuurlijk een positieve ontknoping. De dialogen zijn soms flauw – ‘hij ging van Von Trapp-kind naar de Hunger Games' – maar toch past het bij de toon van de film.
De 'komische' momenten vloeien bijna alleen voort uit Susans onderzoek naar de wereld van het internetdaten. Het levert haar natuurlijk meteen inzichten op: de meeste online daters zien er in het echt anders uit dan op hun profielfoto, en sommige dates komen niet opdagen. Via Nick willen Galanoy en Hackett overbrengen dat datingapps in de kern de menselijke connectie verpakken en verkopen aan mensen die emotioneel kwetsbaar zijn.
Love, Guaranteed
Anno 2020 is de wereld van het internetdaten niet verborgen. Mensen vinden de liefde via Tinder, Happn of sociale media zoals Twitter en Instagram. Het scenario heeft een enigszins achterhaald uitgangspunt, waarbij de film eerder lijkt op een romantische komedie uit vergane tijden waarbij een spontane man de overwerkte vrouw dient te leren hoe ze ontspanning en plezier vindt in het leven. Voor de een kan Love, Guaranteed een degelijke kijkervaring opleveren, maar anderen zullen vrij snel naar links swipen.
Love, Guaranteed, vanaf 3 september 2020 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!