Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Harry: The Interview: tenenkrommende zelfpromotie

  •  
09-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
Harry: The Interview
De befaamde prins gaat in gesprek met een kritiekloze ITV-journalist over zijn autobiografie.
Foto credit: Videoland / ITV
Prins Harry vermoordde 25 Talibanstrijders in Afghanistan, werd ontmaagd achter een pub en vocht ooit met z’n broer William. Dergelijke smeuïge bespiegelingen zijn te lezen in zijn autobiografie Spare. Journalist Tom Bradby van het Britse ITV interviewde de prins in het kader van het boek. De vraag waarom Harry überhaupt dat soort details over zijn leven zou prijsgeven, stelt Bradby echter niet. Een gemiste kans: het lijkt alsof de prins de weg kwijt is en aan waanbeelden lijdt. Aan de ene kant beschimpt hij in Spare zijn vader, stiefmoeder en broer; aan de andere kant gelooft hij nog van harte in het koningshuis.
Sterker nog: in het interview geeft Harry te kennen dat hij nog altijd openstaat voor een soort herintreding. Maar voor nu betaalt hij de rekeningen met een docureeks (die bij Netflix verscheen) en zijn boek. Het interview, waarin voortdurend passages uit het boek de revue passeren, laat zich dan ook omschrijven als een kritiekloze boekpromotie. Met Harry die prevelt dat hij ‘van zijn moederland houdt’. Natuurlijk komen er interessante wetenswaardigheden aan bod, zoals dat prins Charles en z’n echtgenote Camilla Harry ooit inzetten bij de tabloids om de aandacht van hunzelf af te leiden. Aan de andere kant: who cares?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Harry en Meghan zijn intussen zo vaak in het nieuws dat sommige lezers en kijkers wellicht verzadigd raken. Sympathiseren met een persoon die voortdurend aandacht zoekt van de media is bovenal moeilijk. En als Harry tijdens het interview het racisme van z’n familie, die zich tegen zijn echtgenote van kleur keerde, bagatelliseert, dan vraag je je af: wat wil hij nu eigenlijk? Hij noemt het trouwens geen racisme, maar een ‘onbewust vooroordeel’. Tja, welke speechschrijver heeft op de prins ingepraat voorafgaande aan het gesprek? Of zou hij zo’n eufemisme zelf hebben verzonnen? Buiten kijf staat dat Harry: The Interview een tenenkrommende kijkervaring is.
Harry: The Interview, vanaf 9 januari 2023 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!