Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Alles over het bruidspaar Harry en Meghan Markle

  •  
11-05-2018
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Harry
Zijn prins Harry en actrice Meghan Markle bestand tegen het mediageweld dat hun huwelijk teweegbrengt? Het aanstaande bruidspaar lijkt er nuchter genoeg voor.
Hij had haar nog nooit op tv gezien, zij had het Britse koningshuis eigenlijk nooit zo goed gevolgd. Tot zover de relativering van de roem door prins Harry (33) en zijn aanstaande bruid, de actrice Meghan Markle (36), bekend van haar rol als Rachel Zane in de Amerikaanse advocatenserie Suits. In het exclusieve BBC-interview vlak na hun verloving in november 2017, vertelt het aanstaande bruidspaar hoe ze elkaar leerden kennen via een koppelingsactie in juli 2016 van een gezamenlijke vriendin, wier naam ze geheim willen houden. Prins Harry: ‘Onze gezamenlijke vriendin wilde een date opzetten en liet de naam ‘Meghan Markle’ vallen. Toen zei ik: oké, geef me iets meer achtergrondinfo, want ik heb nog nooit van haar gehoord en ik heb Suits nog nooit gezien.’ Markle vult aan: ‘Ik denk dat dat enorm verfrissend is geweest, omdat ik óók al zo weinig over hem wist. Alles wat ik over hem te weten ben gekomen, is via hem geweest. Als Amerikaanse ben ik niet opgegroeid met de nieuws- en tabloidverhalen over Harry. Ik weet inmiddels van alles over hem en zijn familie, maar dat heeft hij me zelf verteld. Het is een heel authentieke en organische manier geweest om elkaar te leren kennen.’
Vol trots vertelde Harry dat hij en zijn aanstaande écht tot elkaar kwamen in de natuur van Botswana. Harry: ‘Na slechts twee dates in Londen namen we meteen een enorme sprong, want ik zei: kom me opzoeken in Botswana. Dat heeft ze gedaan, en toen hebben we vijf dagen gekampeerd in the middle of nowhere. Met zijn tweeën in een tentje onder de sterrenhemel. Dat was cruciaal voor mij: dat we een kans kregen om elkaar écht te leren kennen.’
5351.w699.0.22bdc68
Hier wordt een mooi beeld geschetst, van twee mensen die hun eigen werkelijkheid duidelijk scheiden van de gigantische mediawerkelijkheid waarin ze allebei op hun eigen manier al jarenlang hoofdrolspelers zijn. Markle is bij tv-kijkers bekend geworden als Rachel Zane, de knappe, stoere advocate die zij al sinds 2011 speelt in Suits, de glossy dramaserie over het reilen en zeilen van een New Yorks advocatenkantoor. Toen vorig jaar bekend werd dat de in Californië opgegroeide Markle tot de Britse royalty zal gaan behoren, concludeerde Markle dat zij niet langer in de serie kon blijven. De vrouw die kortgeleden nog op de lijst stond om Bond-girl te worden bij 007 Daniel Craig zal voorlopig helemaal niet meer acteren, maar: ‘Ik zie het niet als het opgeven van mijn acteercarrière. Ik zie het als een verandering.’
5352.w619.0.e539753
Aan Suits zou na zeven seizoen dus een definitief einde komen, en Aaron Korsh, de showrunner en schrijver van de serie, besloot Markle een passend afscheid te geven, en wel met een huwelijk. In de slotaflevering van seizoen 7 ‘Goodbye’ treedt Rachel Zane dan eindelijk in het huwelijk met haar jarenlange love interest, advocaat Mike Ross (Patrick J. Adams). De trouwerij is tevens het afscheid van New York, want Rachel en Mike verhuizen naar Seattle om daar een eigen kantoortje te beginnen. In een mooie, mouwloze witte jurk met open rug, en onder begeleiding van het nummer ‘All Of Me’ van John Legend gaven zij elkaar op 25 april 2018 voor ruim één miljoen Amerikaanse kijkers het ja-woord. ‘Dit was iets dat we móesten doen,’ zei Aaron Korsh over de aflevering tegen de Amerikaanse pers. ‘Dit waren we aan haar personage verplicht. Ik ben zo blij voor Meghan in haar persoonlijke leven, en ook voor haar personage kwam een huwelijk op het juiste moment. Het kwam gewoon allemaal samen.’ Een mooi voorbeeld dus van ‘art imitates life’, kunst imiteert het echte leven. Dat het privéleven van Harry en Meghan een waar spiegelpaleis is, bewijst ook de tv-film Harry & Meghan – A Royal Romance van de Amerikaanse vrouwenzender Lifetime. Daar dachten ze: je moet het ijzer smeden als het heet is, want dit romantisch drama over de liefde tussen Harry & Meghan is in hoog tempo uit de grond gestampt en zal op zondag 13 mei al te zien zijn.
Geef de makers ook eens ongelijk, want het verhaal van Meghan Markle, de gescheiden, Amerikaanse vrouw van biraciale afkomst (zij heeft een witte vader en een zwarte moeder) die nu opklimt naar de Britse elite; het klinkt als een sprookje. Voor het naspelen van dat sprookje is een hele collectie C-acteurs opgetrommeld: prins Harry wordt gespeeld door Murray Fraser, en de actrice Meghan Markle wordt gespeeld door de actrice Parisa Fitz-Henley. De trailer van deze tv-film belooft een portie romantiek die het glazuur van onze tanden zal doen springen, met onder meer de onvermijdelijke kampeerscène onder de Afrikaanse sterrenhemel, waarin de dolverliefde Meghan in de tent tegen Harry’s rossige driedagenbaardje aanschuurt.
5353.w1472.0.c46368a
Ook het huwelijk zelf zal zich voltrekken in zijn eigen mediawerkelijkheid. Wanneer Harry en Meghan elkaar op zaterdag 19 mei het jawoord geven in St. George’s Chapel in Windsor Castle, net buiten Londen, zal het huwelijk uiteraard over de hele wereld worden uitgezonden. Er valt dan ook van alles te zien: een peperdure bruidsjurk van een nog niet onthulde couturier, bloemenpracht van de hippe Londense bloemist Phillippa Craddock, een vlierbloesem- en citroentaart met botercrème en verse bloemen van patisseriechef Claire Ptak, een knalfeest met allerlei optredens, waaronder – zo wordt gefluisterd – de Spice Girls, de meidengroep waar prins Harry van jongs af aan al een zwak voor heeft. De kosten van het huwelijk worden geschat op 32 miljoen pond (36 miljoen euro), waarvan trouwens het overgrote deel naar de beveiliging gaat.
De komende week kunnen kijkers wereldwijd genieten van het sprookjeshuwelijk. Of dat nu via het – tot in de puntjes geregisseerde – echte huwelijk op 19 mei is, via de zoetsappige reconstructie in de tv-film, of via het huwelijk waarmee Meghan Markles beroemdste creatie Rachel Zane in Suits in het huwelijk trad. Maar gelukkig wekken Harry en Meghan onder al dit mediageweld een nuchtere indruk. Zij weten: wat er zich écht heeft afgespeeld in die tent in Botswana, dat zal de buitenwereld toch nooit te weten komen.  
Bruiloft van Harry en Meghan
zaterdag 19 mei, NPO 1, 12.15 uur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!