Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Guillermo del Toro maakt Pinocchio voor Netflix

  •  
22-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Shape of Water
De Mexicaanse regisseur is een gigantische fan van de originele animatiefilm uit de jaren veertig.
Met alle recente live-action versies van de klassieke Disney-animatiefilms (met volgend jaar ook Dumbo en Aladdin) was het wachten op een live-action versie van Pinocchio, maar de versie van Guillermo del Toro wordt echter een stop-motion animatie-musical. De Mexicaan treedt aan als co-scenarist, co-regisseur en producent. Zijn versie van het verhaal over de pop die een jongen wil worden speelt zich af in het Italië van de jaren dertig. De stop-motion poppen voor de film worden gemaakt door Mackinnon and Saunders (Corpse Bride) en verder zijn ook The Jim Henson Company ( The Dark Crystal: Age of Resistance ) en ShadowMachine ( Bojack Horseman ) achter de schermen actief. Del Toro won begin dit jaar een Oscar voor The Shape of Water (foto). Eerder maakte hij al onder meer de serie Trollhunters voor Netflix.
Pinocchio gaat nog deze herfst in productie, maar wanneer de film op Netflix zal verschijnen is nog niet bekend. Bekijk hieronder alvast wat vroege concept art.
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!