Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Guardians of the Galaxy Vol. 2: extravaganza van CGI, make-up en kostuums

  •  
16-08-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
135 keer bekeken
  •  
Guardians of the Galaxy Vol 2
Clip je walkman maar alvast aan je broekriem, want de Guardians of the Galaxy zijn terug met een nieuw avontuur waarin het sterrenstelsel moet worden gered.
Het einde van de vorige film zag de Guardians, bestaande uit Peter Quill (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Drax (Dave Bautista), Rocket (Bradley Cooper), en Groot (Vin Diesel), winnen van Ronan in de strijd om een Infinity Stone. Gamora’s slechte zus Nebula (Karen Gillan) ontsnapt hierbij, en Quill ontdekt door het vasthouden van de steen dat hij slechts half mens is.

Gamora (Zoe Saldana), Nebula (Karen Gillan), Peter Quill (Chris Pratt), Drax (Dave Bautista) en Rocket (Bradley Cooper) in Guardians of the Galaxy Vol. 2.
2165.w1068.0.5679b0e
In de swingende opening van het vervolg gaat het vijftal het gevecht aan met een tentakelig monster op planeet Sovereign. Hogepriesteres Ayesha (Elizabeth Debicki) draagt als dank de inmiddels gevangen Nebula over. Een kalme aftocht zit er echter niet in, want Rocket jat op weg naar buiten wat kostbare batterijen mee, waarmee hij de toorn van de goud geverfde inwoners van Sovereign over zich afroept. De mysterieuze vreemdeling Ego (Kurt Russell) die ze helpt ontkomen aan het gouden leger onthult dat hij niet alleen een Celestial is, een God-achtig wezen, maar ook Quills vader. Gejubel alom, maar Gamora is sceptisch.
Veel is hetzelfde in dit vervolg dat wederom geregisseerd werd door James Gunn. Groot steelt nog steeds de show in elke scène, Gamora en Peter draaien om elkaar heen, en Rocket de wasbeer is het menselijkste personage van het vijftal. Drax schitterde eerder als krachtpatser die zich ergens op het autistische spectrum bevond. Maar waar hij in de vorige film vaak onbedoeld grappig uit de hoek kwam, horen we hem nu net iets te vaak bulderend lachen om zijn eigen grappen. Gelukkig wordt dat gecompenseerd door de schattige onderonsjes die hij heeft met Ego’s assistente-annex-huisdier Mantis (Pom Klementieff), die minstens zo wereldvreemd is.

Ayesha (Elizabeth Debicki) in Guardians of the Galaxy Vol. 2.
2164.w1068.0.e76d897
In een extravaganza van CGI, make-up en kostuums passeren vele bijrollen de revue. Debicki is een visuele kruising tussen Cleopatra en Metropolis’ Maria, en bewijst haar komisch talent als Hogepriesteres die constant op hilarische wijze ondermijnd wordt in haar waardigheid. Michael Rooker is terug als zwendelaar Yondu die zich als surrogaatvader gepasseerd voelt door Ego, evenals zijn rechterhand Kraglin (Sean Gunn). Gunn, broer van regisseur James, was daarnaast verantwoordelijk voor de motion-capture van Rocket op de set.
Grootste ster van Guardians of the Galaxy is natuurlijk Volume 2, de tweede mixtape die Quill van zijn moeder kreeg. Van Come A Little Bit Closer van Jay & The Americans tot Mr Blue Sky van Electric Light Orchestra, de soundtrack is altijd raak. Guardians of the Galaxy onderscheidt zich van andere Marvel-films door zichzelf een stuk minder serieus te nemen, en de muziek draagt die luchthartige toon. Natuurlijk is er ruimte voor drama en verdieping, maar Quill staat altijd weer klaar met een volgende grap. Voeg daaraan toe dat de slow-mo weer op alle juiste plekken zit, en je hebt een fijne toevoeging aan het Marvel-universum.
Guardians of the Galaxy 2 Vol. 2, vanaf 17 augustus 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!