Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

George Clooney maakt Watergate voor Netflix

  •  
19-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
George Clooney zal een miniserie over het Watergate-schandaal produceren voor Netflix.
Hij werkt daarvoor weer samen met zijn vaste productiepartner Grant Heslov, met wie hij eerder bejubelde films als Argo en Good Night and Good Luck afleverde. Het scenario voor Watergate komt van Matt Charman, die een Oscarnominatie ontving voor Bridge of Spies. In de serie staat het politieke schandaal dat zorgde voor het aftreden van president Richard Nixon centraal. Watergate was eerder al het onderwerp van All The President’s Men, maar die film draaide vooral om de journalisten en de manier waarop zij het schandaal aan de kaak stelden. In de serie staan de mensen die direct betrokken waren centraal. Het verhaal zal zich ontvouwen in de stijl van Akira Kurosawa’s Rashomon; in elke aflevering komt de beleving van een ander individu aan bod.
Eerder kondigde Clooney aan dat hij gaat acteren in de door hemzelf geregisseerde serie Catch-22. Of hij straks ook als acteur in de serie Watergate te zien zal zijn is niet bekend.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!