Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Flora & Ulysses: voorspelbaar maar lekker lichtzinnig

  •  
21-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flora & Ulysses
Fijn spel van onder meer Alyson Hannigan en Ben Schwartz werkt aanstekelijk in zoete Disney-film.
Zodra kinderen zich in speelfilms beklagen over een gebrek aan superhelden in de echte wereld staat een ding buiten kijf: er zal zich een superheld manifesteren. Zo ook in Flora & Ulysses, waarin een eekhoorn na een ongelukkige clash met een stofzuiger ineens over superkrachten beschikt. Jongeling en stripboekliefhebber Flora (Matilda Lawler) vindt het dier en vernoemt hem naar het merk van het apparaat waar hij tegenaan is gebotst: Ulysses. Ze ziet de speelse verschijning direct als haar nieuwe huisdier, hoewel het duo al snel op de hielen wordt gezeten door dierenbeschermer Miller: Danny Pudi uit Community speelt een slapstickerige psychopaat die zijn beroep ietsjes te serieus neemt en een spervuur aan verdovende pijltjes afschiet op het arme beest.
Want Ulysses lijdt in zijn ogen aan hondsdolheid en moet worden geëuthanaseerd. Gelukkig nemen Flora’s ouders (Alyson Hannigan en Ben Schwartz in fijne rollen) – die vanwege echtelijke onmin tijdelijk gescheiden van elkaar leven – het uiteindelijk op voor hun dochter. En die hernieuwde liefde leidt uiteraard ook tot een hereniging tussen pa en ma. Flora wordt daarnaast ook bijgestaan door haar blinde leeftijdgenoot William (Benjamin Evan Ainsworth), die haar ondanks zijn aandoening – zoals het betaamt in een Disney-film – helpt de wereld om haar heen te zien voor wat hij waard is.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Flora & Ulysses
Het resultaat is voorspelbaar maar lichtzinnig. Het scenario heeft weinig om het lijf en Flora & Ulysses oogt bij vlagen als een goedkope televisiefilm, met gekunstelde CGI. Maar Lawler, Hannigan, Schwartz en Pudi voegen daarentegen een hoop toe aan menig scène, en beleven duidelijk plezier aan hun spel. Die vreugde is aanstekelijk. En Disney hoeft ook echt niet in elke film het wiel opnieuw uit te vinden. Hoewel scenarist Brad Copeland en regisseur Lena Khan af en toe vooral op de automatische piloot lijken te vliegen. Niettemin staat als een paal boven water dat de échte superhelden in Flora & Ulysses Flora’s ouders zijn die uiteindelijk hun dromen durven te volgen, in de hoop dat Flora later in hun voetsporen zal treden.
Flora & Ulysses, vanaf 19 februari 2021 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!