Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: The Last Stand, Lego Batman en The Impossible

  •  
16-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
The Impossible
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week de Tsunami van 2004, de comeback van Schwarzenegger en nog meer Batman.
The Lego Batman Movie (2017)
Stemmen: Will Arnett, Zach Galifianakis, Michael Cera
Regie: Chris McKay
7833.w1777.0.b890cee
Er bestaan mensen die van mening zijn dat The Lego Batman Movie de beste filmversie van Batman bevat sinds The Dark Knight uit 2008 en daar valt stiekem nog best wat voor te zeggen. De insteek van het verhaal doet een klein beetje denken aan de Batman-films van Joel Schumacher - de Caped Crusader (een geweldige Will Arnett, ook bekend als BoJack Horseman ) moet met frisse tegenzin samen zien te werken met Robin (Michael Cera) - maar deze keer is de hilariteit die daaruit voortkomt gelukkig gewoon opzettelijk. De film is tevens een feest van herkenning voor iedere fan van Batman, met verwijzingen naar elke incarnatie van het personage, van de oude tv-show met Adam West (anti-haaien-spray!) tot de zwaarmoedige Zack Snyder-film.
The Impossible (2012)
Acteurs: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland
Regie: J.A. Bayona
7835.w1777.0.d701791
Aangrijpende rampenfilm over de Tsunami van 2004, over een gezin dat tijdens de beving vakantie aan het vieren is in Thailand. The Impossible werd geregisseerd door de Spanjaard J.A Bayona ( Jurassic World: Fallen Kingdom ) en vertelt eigenlijk ook een Spaans verhaal. In het echt ging het namelijk om de familie Belón - de overlevende moeder Maria stond dagelijks op de set als adviseur - die na wat whitewashing werd veranderd in de familie Bennett. Desondanks konden Ewan McGregor ( Fargo ) en Naomi Watts ( Game of Thrones ) rekenen op veel goede kritieken, waarbij Watts zelfs genomineerd werd voor een Oscar. Let verder op de huidige Spider-Man Tom Holland, die in The Impossible zijn filmdebuut maakte, als hun oudste zoon.
The Last Stand (2013)
Acteurs: Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Johnny Knoxville
Regie: Kim Jee-woon
7832.w1503.0.2893119
Na de derde Terminator uit 2003 werd Arnold Schwarzenegger de gouverneur van Californië, maar tien jaar later speelde hij weer de hoofdrol in The Last Stand, een weinig opvallend actiefilm die de liefhebbers van het betere beukwerk uit de jaren tachtig desondanks nog wel zou moeten kunnen bekoren. De Oostenrijkse eik is te zien als de sheriff van een slaperig dorpje in de staat Arizona. Hij moet zijn ondergeschikten (met onder anderen Jaimie Alexander uit Blindspot ) voorbereiden op de komst van een ontsnapte drugsbaron die koers zet richting Mexio. De laatste paar films van Arnie konden weinig indruk maken, maar zijn volgende Terminator-film is in ieder geval weer met medewerking van T2 -veteranen James Cameron en Linda Hamilton.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!