de Lagarde

Filmtips: The Edge of Seventeen, Life, Pitch Perfect en meer

  •  
20-01-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
The Edge of Seventeen
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week een bijna volwassen Hailee Steinfeld, een zanggroepje en horror in de ruimte.
Pitch Perfect (2012)
Acteurs: Anna Kendrick, Brittany Snow, Rebel Wilson
Regie: Jason Moore
8167.w1500.0.131183c
Muzikale komedie losjes gebaseerd op het boek van Mickey Rapkin, en geschreven door Kay Cannon, die ooit schreef voor 30 Rock en daarna de serie Girlboss bedacht voor Netflix. Pitch Perfect volgt de Barden Bellas, een 'all female' zangroepje dat versterking krijgt van nieuweling Beca (Anna Kendrick uit A Simple Favor ), die voor veel opschudding zorgt. Met haar erbij hopen ze dan eindelijk hun mannelijke rivalen te kunnen verslaan. De film markeerde de doorbraak van Rebel Wilson, die een groot deel van haar tekst mocht improviseren. Pitch Perfect was in 2012 toch enigszins onverwacht een enorme hit in de bioscoop, waarna er twee sequels zouden volgen. Het tweede deel deed het zelfs nog beter en groeide uit tot de meest succesvolle muzikale komedie ooit, waarbij het School of Rock van de troon afstootte.
The Edge of Seventeen (2017)
Acteurs: Hailee Steinfeld, Woody Harrelson, Kyra Sedgwick
Regie: Kelly Fremon Craig
8165.w674.0.ac1ec78
Hele fijne coming-of-age film met een glansrol voor Hailee Steinfeld. Ze speelt de 16-jarige Nadine, die het op de middelbare school niet altijd even makkelijk heeft, zeker niet wanneer haar populaire broer Darian (Blake Jenner) begint te daten met haar beste vriendin Krista (Haley Lu Richardson). Kyra Sedgwick (The Closer) speelt haar theatrale moeder en Woody Harrelson (True Detective) geeft in de film gestalte aan haar gevatte geschiedenisleraar. Steinfeld gaat op de bovenstaande poster van The Edge of Seventeen gehuld in een trui waarop 'The Dude' uit The Big Lebowski staat afgebeeld en dat is uiteraard een knipoog naar de gebroeders Coen, die haar regisseerden in True Grit. Dat was destijds haar allereerste filmrol, waar ze direct een Oscarnominatie voor ontving. Nog een leuk detail: het nummer Sky on Fire van de Nederlandse band Handsome Poets speelt over de aftiteling.
Life (2017)
Acteurs: Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson
Regie: Daniel Espinosa
8190.w1502.0.0e4e7ef
Schaamteloze rip-off van Alien (1979), die desondanks gewoon prima zal werken voor jongere kijkers die de klassieker van Ridley Scott wat aan de trage (en, in het geval van sommige shots van het monster, rubberen) kant vinden. Een internationaal ruimtestation haalt een snel evoluerende levensvorm (die Calvin wordt genoemd) aan boord. Calvin wordt echter al snel groter een vijandiger, waarna de zeskoppige crew moet voorkomen dat hij meereist richting aarde. De astronauten die hem proberen uit te schakelen worden gespeeld door onder anderen Jake Gyllenhaal (straks op Netflix te zien in Velvet Buzzsaw ), Rebecca Ferguson (de laatste twee Mission: Impossible -films) en Ryan Reynolds (Two Guys and a Girl). Het script voor Life komt van Paul Wernick en Rhett Reese, die ook de twee Deadpool-films en de aanstaande Netflix-film Six Underground schreven voor Reynolds.
En verder....
Afgelopen week verschenen ook An American Tail (animatie over Russische muizen die naar Amerika emigreren van Don Bluth), EDtv (satire op reality-tv, met Matthew McConaughey en Woody Harrelson, pré-True Detective), Ray (Jamie Foxx won een Oscar voor zijn rol als Ray Charles), en Johnny English 1 en 2 (James Bond-spoof met Rowan Atkinson, waarvan dit jaar ook een derde deel verscheen).
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!