de Lagarde

Filmtips: Spider-Man: Homecoming, Wonder Woman, Demolition

  •  
14-04-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Wonder Woman
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week een heldin van DC, een held van Marvel en een crisis van Jake Gyllenhaal.
Wonder Woman (2017)
Acteurs: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen
Regie: Patty Jenkins
8895.w1499.0.4d7c8fc
Wonder Woman was plots een baken van licht in het grauwe filmuniversum van DC Comics dat regisseur Zack Snyder had gecreëerd met Man of Steel en Batman v Superman. De film lijkt in eerste instantie op een kruising tussen Captain America (ze vecht mee in een oorlog) en Thor (ze is een vis uit het water), maar wie iets beter kijkt ziet vooral het DNA van de eerste Superman-film van Richard Donner uit 1978, waar ook volop hoop en optimisme vanaf straalde. De scène waarin Diana (Gal Gadot), met een Clark Kent-bril op, in een steegje kogels afweert om Steve Trevor (Chris Pine) te beschermen, is zelfs een rechtstreekse hommage. Let daarnaast op Robin Wright ( House of Cards ) als Antiope, de stoere tante van Wonder Woman, en het bijrolletje van Doutzen Kroes als krijger Venelia. Volgend jaar neemt Wonder Woman het in de sequel op tegen Cheetah (Kristen Wiig).
Demolition (2009)
Acteurs: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Chris Cooper
Regie: Jean-Marc Vallée
9084.w1503.0.f906075
Tragikomische dramafilm over een jonge bankier die worstelt met de dood van zijn vrouw. Davis Mitchell (Jake Gyllenhaal) verliest zijn vrouw bij een auto-ongeluk, en nadat hij in het ziekenhuis waar zij net is overleden problemen ondervindt met een snoep-automaat, draait hij compleet door. Zijn klaagbrieven aan de klantenservice van het automatenbedrijf trekken vervolgens de aandacht van medewerkster Karen ( Naomi Watts ), die besluit om hem te helpen met het 'afbreken' van zijn oude leven. De film werd geregisseerd door de Canadese filmmaker Jean-Marc Vallée, die vlak daarvoor successen had geboekt met Wild en Dallas Buyers Club. Demolition werd echter wat minder goed ontvangen, waarna Vallée de filmstudio's verruilde voor tv-zender HBO. En met succes: de afgelopen jaren was hij daar verantwoordelijk voor hits als Big Little Lies en Sharp Objects.
Spider-Man: Homecoming (2017)
Acteurs: Tom Holland, Michael Keaton, Marisa Tomei
Regie: John Watts
8896.w1500.0.185c7c3
Na Tobey Maguire (drie films) en Andrew Garfield (twee films) werd Tom Holland (het zoontje van Noami Watts en Ewan McGregor in The Impossible ) in Captain America: Civil War geïntroduceerd als de nieuwe Spider-Man. Bij gebrek aan Uncle Ben (Sony was zo slim om in Homecoming het verhaal over de oorsprong van Spider-Man niet een derde keer te vertellen) voorziet Tony Stark (Robert Downey Jr.) hem van advies, want Peter Parker maakt door een afspraak tussen Marvel en Sony nu dan eindelijk deel uit van het universum waarin de Marvel-films zich afspelen. En nog een goede keuze: Michael Keaton die als The Vulture de jonge held mag intimideren met zijn high-tech pak, terwijl de sinistere grijns van de acteur (al eerder met vleugels te zien in Batman en Birdman ) minstens zoveel angst inboezemt. Vanaf 4 juli is het vervolg Spider-Man: Far From Home te zien in de bioscoop.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!