de Lagarde

Filmtips: Midsommar, Brightburn en Game Night

  •  
23-02-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Midsommar
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een duivelse Superman, een erg extreem festival en een komisch moordmysterie.
Brightburn (2019)
Acteurs: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn
Regie: David Yarovesky
Brightburn
Wat als Superman niet het beste voor zou hebben met de mensheid? Dat is de vraag waarmee door de makers gespeeld wordt in Brightburn, dat eigenlijk de oorsprong van de Man of Steel opnieuw vertelt met een horror-twist. Zelfs het koppel (gespeeld door Elizabeth Banks en David Denman) dat dit keer stuit op het ruimteschip met een buitenaardse vondeling woont wederom op een boerderij in Kansas. Alleen laat hun geadopteerde superkind Brandon (Jackson A. Dunn, enkele seconden te zien als een 12-jarige Paul Rudd in Avengers: Endgame ) na een tijdje hele verontrustende trekjes zien. Het idee is hier wellicht beter dan de uitwerking, maar producent James Gunn geeft, net als eerder in Super, opnieuw een lekker wrange draai aan het superheldengenre.
Midsommar (2019)
Acteurs: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren
Regie: Ari Aster
Midsommar
Een succesvol regiedebuut, in dit geval het door veel critici als beste horrorfilm van het jaar bestempelde Hereditary , opvolgen is al moeilijk genoeg, maar regisseur Ari Aster besloot zichzelf nog eens een extra handicap op te leggen: Midsommar zou minstens zo eng worden, maar zich tegelijkertijd afspelen op klaarlichte dag. De film volgt een groep mensen (met Florence Pugh uit The Little Drummer Girl en William Jackson Harper uit The Good Place ) die naar Zweden reizen om een vreemd festival bij te wonen, maar daar al snel spijt van krijgen: het enige wat in de gemeenschap mogelijk nog verontrustender is dan de extreme rituelen, uitgevoerd door Wicker Man-achtige cultleden in witte gewaden, is de grote hoeveelheid folkmuziek.
Game Night (2018)
Acteurs: Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler
Regie: John Francis Daley en Jonathan Goldstein
Game Night
Geestige en met veel morbide humor gevulde komedie geïnspireerd door films als Three Amigos en Tropic Thunder, waarin een aantal door zichzelf geobsedeerde personages weigeren om de echte ernst van hun situatie in te zien. Max (Jason Bateman uit Ozark ) en Annie (Rachel McAdams uit True Detective ) doen wekelijks met een aantal vrienden mee aan een spelletjesavond, waarvoor Max' schimmige broer Brooks (Kyle Chandler) nu een omvangrijk 'murder mysterie' bedacht lijkt te hebben waarbij hij 'zogenaamd' door een stel gewelddadige gangsters gekidnapped wordt. Of gebeurt het allemaal echt? Met leuke rollen van Sharon Horgan ( Catastrophe ) en Billy Magnussen ( Black Mirror ), maar het is vooral Jesse Plemons ( El Camino ) die elke scène weet te stelen.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!