Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Hunger Games, Serenity en The Gunman

  •  
27-01-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Serenity
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week de laatste Hunger Games, de Firefly-film en Sean Penn als actieheld.
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)
Acteurs: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Donald Sutherland
Regie: Francis Lawrence
8274.w1500.0.3ae18cf
Afgelopen week werd dan eindelijk de laatste Hunger Games -film toegevoegd aan het aanbod op Netflix. In de afsluiter maakt Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) zich klaar voor de allesbeslissende strijd tegen president Snow (Donald Sutherland). Bijrollen zijn er voor onder anderen Josh Hutcherson (eind deze maand weer te zien in Future Man op Videoland) en Philip Seymour Hoffman in zijn allerlaatste optreden. Overigens verscheen er ook een minder succesvolle verfilming van een andere populaire Young Adult -boekenreeks op Netflix: Divergent. Die film zou net als The Hunger Games ook drie vervolgfilms krijgen, maar het derde deel deed het in de bioscoop minder goed dan gehoopt. De makers wilden het verhaal vervolgens alsnog voortzetten op televisie , maar actrice Shailene Woodley bleek daar geen trek in te hebben, en het hele tv-project is inmiddels een stille dood gestorven.
Serenity (2005)
Acteurs: Nathan Fillion, Gina Torres, Chiwetel Ejiofor
Regie: Joss Whedon
8276.w1867.0.70b742d
In 2002 werd het inmiddels door heel veel scifi-fans aanbeden Firefly na elf van de veertien afleveringen van de buis gehaald. Een flinke tegenvaller voor bedenker Joss Whedon ( The Avengers en Avengers: Age of Ultron), wiens eerdere (cult)show Buffy the Vampire Slayer nog zeven seizoenen volmaakte. Wonder boven wonder kwam er in 2005 nog een afsluitende film, in de vorm van Serenity - niet te verwarren met de gelijknamige film die nu in de bioscoop draait. In de filmversie moet de crew van ruimteschip Serenity (met Nathan Fillion uit Castle en Gina Torres uit Suits) hun bijzondere bemanningslid River (Summer Glau uit Terminator: The Sarah Connor Chronicles) beschermen tegen The Operative (Chiwetel Ejiofor). De film leidde helaas niet tot sequels of een revival van de serie en Whedon is daarna andere dingen gaan doen: zo werkt hij momenteel aan The Nevers voor HBO.
The Gunman (2015)
Acteurs: Sean Penn, Idris Elba, Javier Bardem
Regie: Pierre Morel
8273.w1502.0.de3f8f4
De Franse regisseur Pierre Morel scoorde in 2008 een onverwachte bioscoophit met Taken, een doorsnee actiefilm die veel groter (twee sequels en een tv-serie ) werd dan de makers ooit hadden durven dromen. Taken bombardeerde Liam Neeson plots tot actieheld en Morel, die de twee sequels aan zich voorbij had laten gaan, trachtte dat trucje in 2015 weer te herhalen met Sean Penn: de acteur geeft in The Gunman gestalte geeft aan een huurmoordenaar die plots zelf een doelwit wordt. De film werd geen succes, hoewel dat niet gelegen zal hebben aan de cast: naast Penn, zijn eerste tv-serie The First werd onlangs vroegtijdig gecanceld, zien we met Javier Bardem en Mark Rylance nog twee andere Oscarwinnaars en ook Idris Elba ( Turn Up Charlie ) en Ray Winstone ( Of Kings and Prophets ) hebben rollen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!