Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Hotel Artemis, Zombieland en The Dark Tower

  •  
26-05-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Zombieland
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week een Stephen King-adaptatie, het hotel van Jodie Foster en een komische zombiefilm.
Hotel Artemis (2018)
Acteurs: Jodie Foster, Sterling K. Brown, Sofia Boutella
Regie: Drew Pearce
Hotel Artemis
Regiedebuut van Drew Pearce, die eerder meeschreef aan films als Mission: Impossible 5 en Iron Man 3. De Britse scenarist heeft bij het schrijven van Hotel Artemis waarschijnlijk goed gekeken naar een andere neo-noir: John Wick. In die film speelt Ian McShane de eigenaar van het hotel The Continental , een veilige plek voor huurmoordenaars, en in deze film runt Jodie Foster het meer futuristische hotel Artemis, een veilge plek voor gewonde criminelen, waar gelijksoortige regels gehanteerd worden. Helaas is het snel gedaan met de rust, want terwijl buiten de muren van het hotel rellen Los Angeles in puin leggen, loopt binnenin de spanning tussen de aanwezige criminelen steeds hoger op. Tevens met bekende tv-acteurs als Sterling K. Brown ( This is Us ), Brian Tyree Henry ( Atlanta ) en Charlie Day (It's Always Sunny in Philadelphia). Lees ook de oude recensie naar aanleiding van de bioscooprelease.
Zombieland (2009)
Acteurs: Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson
Regie: Ruben Fleischer
Zombieland
Een jaar voor de start van The Walking Dead maakte regisseur Ruben Fleischer ( Venom ) het Amerikaanse antwoord op het Britse Shaun of the Dead. In Zombieland baant de nerdy student Columbus (de laatste overlevenden gebruiken hun plaats van afkomst als naam) zich een weg door de zombieapocalypse. Tijdens zijn roadtrip sluit hij zich aan bij de gewelddadige en door Twinkies geobsedeerde Tallahassee (Woody Harrelson), en later maakt het duo ook kennis met de geslepen zusjes Witchita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin). Grappig, smerig en met een geinige cameo van Bill Murray, die zichzelf speelt en wel zijn eigen naam hield. Zombieland werd geschreven door Paul Wernick en Rhett Reese (de aanstaande Netflix-film Six Underground ), die net als de cast en de regisseur ook terugkeerden voor de later dit jaar (21 november) te verschijnen vervolgfilm Zombieland: Double Tap.
The Dark Tower (2017)
Acteurs: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor
Regie: Nikolaj Arcel
The Dark Tower
Het zevendelige The Dark Tower wordt gezien als één van de beste werken van Stephen King. De langverwachte filmadaptatie kende helaas nogal wat problemen. Na mislukte pogingen van J.J. Abrams en Ron Howard kreeg Nikolaj Arcel (A Royal Affair) het project van de grond, maar het resultaat kon de fans allesbehalve bekoren: de film werd een vreemd soort adaptatie van / vervolg op de boekenreeks, en 95 minuten was veel te kort om de kern van het mytische verhaal over revolverheld Roland Deschain (Idris Elba uit Luther ) en zijn strijd tegen de mysterieuze Man in Black (Matthew McConaughey uit True Detective) ook maar een klein beetje te vatten. Toch is er nog hoop voor de fans: Glen Mazzara (die destijds Frank Darabont verving als showrunner van The Walking Dead ) zal de boeken, met behulp van een volledig nieuwe cast, gaan adapteren als tv-serie voor Amazon.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!