Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Easy A, Marshall en The Foreigner

  •  
14-07-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Easy A
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week Chadwick Boseman als advocaat, het imago van Emma Stone en de wraak van Jackie Chan.
Marshall (2017)
Acteurs: Chadwick Boseman, Josh Gad, Kate Hudson
Regie: Reginald Hudlin
Marshall
Inmiddels is Chadwick Boseman onlosmakelijk verbonden aan de rol van Black Panther in de gelijknamige Marvel-film, maar voorheen was de acteur vooral bekend van zijn vele biopics: veel rollen van zwarte mannen die uitgroeiden tot pioniers binnen hun vakgebied (honkballer Jackie Robinson in 42, zanger James Brown in Get On Up) kwamen bij hem te terecht, net als de rol van Thurgood Marshall, de advocaat die in 1967 de allereerste Afro-Amerikaanse rechter aan het Amerikaanse Hooggerechtshof werd. In deze biopic zien we hoe Marshall in de jaren veertig een zwarte chauffeur (Sterling K. Brown, ook te zien in de Black Panther-film) die beschuldigd wordt van het verkrachten van een rijke, witte vrouw verdedigt. De veelbesproken Jussie Smollett ( Empire ) heeft daarnaast een bijrolletje als dichter en activist Langston Hughes.
Easy A
Acteurs: Emma Stone, Penn Badgley, Amanda Bynes
Regie: Will Gluck
Easy A
Na bijrollen in Superbad en Zombieland mocht Emma Stone ( Maniac ) in 2010 dan eindelijk zelf een film dragen. In de romkom Easy A geeft ze gestalte aan Olive, een keurige middelbare scholier die haar vriendin wijsmaakt dat ze met een student naar bed is geweest. Niet veel later begint op school de geruchtenmolen op volle toeren te draaien, maar Olive weet haar nieuwe reputatie als losbandige slet in haar voordeel te gebruiken. Penn Badgley (Gossip Girl, You ) speelt de 'love interest' van Olive en Patricia Clarkson ( Sharp Objects ) is te zien als haar moeder. Easy A werd geïnspireerd door The Scarlett Letter, waarna een spin-off moest gaan dienen als een moderne update van Cyrano de Bergerac. Die film kwam uiteindelijk nooit van de grond, maar het idee werd onlangs wel gebruikt voor de Netflix-film Sierra Burgess is a Loser.
The Foreigner (2017)
Acteurs: Jackie Chan, Pierce Brosnan, Katie Leung
Regie: Martin Campbell
The Foreigner
De immer vrolijke Jackie Chan mag graag martial arts mixen met een gezonde dosis (slapstick) humor. Voor dat soort komische taferelen is echter geen plek in The Foreigner, waarin Chan als acteur zowaar een serieuze kant met een duister randje mag laten zien. Het is namelijk bittere ernst wanneer de bescheiden zakenman Quan (Chan) in Londen zijn dochter verliest bij een terroristische aanslag. Hij zet alles op alles om wraak nemen op de daders, maar komt tijdens zijn zoektocht naar de verantwoordelijken in aanvaring met een politicus (Pierce Brosnan). De actiefilm herenigde Brosnan met Martin Campbell, die hem in 1995 regisseerde in zijn eerste film als James Bond. Campbell regisseerde in 2006 tevens de eerste Bond-film van Daniel Craig, maar raakte na de geflopte stripverfilming Green Lantern (2011) op een zijspoor.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!