Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Dunkirk, Shaft en Annabelle: Creation

  •  
16-06-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Dunkirk
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week oorlog door de ogen van Nolan, een iconische detective en een bezeten pop.
Dunkirk (2017)
Acteurs: Kenneth Branagh, Mark Rylance, Tom Hardy
Regie: Christopher Nolan
Dunkirk
Samen met Quentin Tarantino is Christopher Nolan een van de laatste regisseurs die met alleen zijn naam al automatisch volle zalen weet te trekken. Nolan deed dat recentelijk met groots opgezette - zowel qua ideeën als qua special effects - films als Inception en Interstellar, en ook Dunkirk was een enorme onderneming voor de Britse regisseur. Het verhaal volgt de talloze geallieerde soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog op het strand van Duinkerke vast kwamen te zitten tussen het water en de vijand. Nolan maakte er een beklemmende thriller van en vermijdt het melodrama waar dit soort rampenfilms vaak door geplaagd worden, door vooral de overdonderende cinematografie van 'onze' Hoyte van Hoytema te laten spreken. De voormalig Batman-regisseur werkt nu met de kersverse Batman-acteur Robert Pattinson aan een nieuwe spionagefilm getiteld Tenet.
Annabelle: Creation (2017)
Acteurs: Stephanie Sigman, Talitha Bateman, Lulu Wilson
Regie: David F. Sandberg
Annabelle: Creation
Het is natuurlijk niet te vergelijken met de grote schaal van de Marvel-films , maar ook de door regisseur James Wan (Saw) gestarte filmwereld van The Conjuring is flink aan het uitbreiden. In Annabelle: Creation , een prequel op de spin-off Annabelle, worden een non en een aantal weeskinderen in het huis van een poppenmaker (Anthony LaPaglia uit Bad Blood ) en zijn vrouw (Miranda Otto uit Chilling Adventures of Sabrina ) opgejaagd door een demonische kracht. Annabelle: Creation is beter te genieten dan voorganger Annabelle uit 2014, mede dankzij de regie van David F. Sandberg, die toen net was doorgebroken met Lights Out en eerder dit jaar de superheldenfilm Shazam! maakte. Een derde Annabelle-film, waarin Patrick Wilson en Vera Farmiga terugkeren als hun personages uit The Conjuring, verschijnt eind deze maand (27 juni) in de Nederlandse bioscopen.
Shaft (2000)
Acteurs: Samuel L. Jackson, Christian Bale, Jeffrey Wright
Regie: John Singleton
Shaft
Soort doorstart van de gelijknamige cultklassieker waarvan iedereen de themesong van Isaac Hayes ('can ya dig it?') nog wel mee zal kunnen zingen, geregisseerd door de onlangs helaas overleden John Singleton (Boyz n the Hood). Door een heleboel 'creative differences' achter de schermen werd het uiteindelijk niet helemaal de film die Singleton voor ogen had, maar Jackson is in de titelrol vanzelfsprekend de coolheid zelve. Shaft gaat deze keer op zoek naar een verdwenen kroongetuige (Toni Collette) en krijgt zo nu en dan ook advies van de originele Shaft (opnieuw gespeeld door Richard Roundtree). De show wordt echter vooral gestolen door de twee bad guys: Christian Bale als racistisch rijkeluiszoontje en een onherkenbare Jeffrey Wright ( Westworld ) als een Dominicaanse drugsdealer. Eind deze maand komt er een nieuwe Shaft-film naar Netflix, wederom met Jackson en Roundtree.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!