Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Atomic Blonde, Lizzie en Chadwick Boseman

  •  
18-04-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Atomic Blonde
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze maand: een te vroeg overleden acteur, spionage in Berlijn en een passieproject van Chloë Sevigny.
Chadwick Boseman: Portrait of an Artist (2021)
Acteurs: Chadwick Boseman, Viola Davis, Denzel Washington
Regie: onbekend
Ma Rainey's Black Bottom
In de korte maar krachtige documentaire Chadwick Boseman: Portrait of an Artist wordt de spanwijdte van het talent van de vorig jaar op 43-jarige leeftijd overleden acteur nogmaals duidelijk. Boseman was veel meer dan enkel de Marvel-superheld Black Panther : hij wilde altijd alles weten over het proces rond het maken van theater en films en speelde tevens indrukwekkende rollen in 42 en Get On Up. In Portrait of an Artist vertellen een aantal van zijn collega's (zoals Spike Lee , die hem regisseerde in Da 5 Bloods ) over zijn werkproces en zijn unieke visie op Hollywood. De documentaire sluit af met zijn inspirerende speech op Howard University in 2018. Boseman maakt kans om eind deze maand postuum een Oscar te winnen voor Ma Rainey's Black Bottom.
Atomic Blonde (2017)
Acteurs: Charlize Theron, James McAvoy, Sofia Boutella
Regie: David Leitch
Atomic Blonde
Na het falen van Aeon Flux duurde het even voordat Charlize Theron weer gestalte zou geven aan een actieheldin, maar na het succes van Mad Max: Fury Road blonk ze toch opnieuw uit in een aantal fysiek veeleisende rollen. In Atomic Blonde speelt de Zuid-Afrikaanse actrice een Britse MI6-agente die in het Berlijn van de jaren tachtig - vlak voor de val van de muur - een binnen dit genre overbekende 'gestolen lijst met de namen van agenten' op moet sporen. De film voelt als John Wick in een spionage-jasje - regisseur David Leitch werkte eerder aan de actiehit met Keanu Reeves - met als hoogtepunt een zeer slopend gevecht dat werd gemonteerd als een onafgebroken shot. Er wordt nu ook een sequel voorbereid die rechtstreeks naar Netflix zal komen.
Lizzie (2018)
Acteurs: Chloë Sevigny, Kristen Stewart, Fiona Shaw
Regie: Craig William Macneill
Lizzie
Halverwege de jaren negentig debuteerde Chloë Sevigny ( Big Love ) - net als Rosario Dawson - zonder eerder geacteerd te hebben met een hoofdrol in de controversiële dramafilm Kids en vervolgens bouwde ze - net als Dawson - een imposante carrière op. In 2018 leverde ze een stoïcijnse performance af als Lizzie Borden in Lizzie, een passieproject dat ze ook zelf produceerde. Het waargebeurde verhaal draait om de beruchte zaak rond de vrouw die aan het eind van de negentiende eeuw wel/niet haar stiefmoeder (Fiona Shaw uit Killing Eve ) en vader om het leven bracht. Lizzie was ooit in de maak als tv-serie bij HBO, dat het project uiteindelijk toch cancelde. Recentelijk was Sevigny echter alsnog op tv te zien bij HBO in de miniserie We Are Who We Are.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!