de Lagarde

Everybody's Talking About Jamie: pakkende queer musicalfilm

  •    •  
19-09-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Everybody's Talking About Jamie
Een tiener uit Sheffield droomt ervan om drag queen te worden.
'Drag is a revolution!' De musicalfilm Everybody's Talking About Jamie is meeslepend, gedurfd en zit vol zelfverzekerdheid. Het verhaal is geïnspireerd door de biografie van Jamie Campbell, die op zijn zestiende drag queen werd. Zijn weg naar drag werd vastgelegd in de documentaire Jamie: Drag Queen at 16, en inspireerde eerder een West End-musical.
Jamie New (Max Harwood) is zestien, woont in Sheffield met zijn moeder Margaret (Sarah Lancashire; Happy Valley) en zit in het laatste jaar van de middelbare school. 'Wat wil je later worden?', vraagt docente Miss Hedge (een ijzige Sharon Horgan; Catastrophe ) aan de leerlingen. Na de les vertelt Jamie zijn beste vriendin Pritti (Lauren Patel) dat hij drag queen wil worden.
Everybody's Talking About Jamie
De charmante Jamie maakt zich klaar om zijn eerste dragoptreden te geven en een jurk te dragen tijdens prom. Hij vindt een mentor in Miss Loco Chanelle (Richard E. Grant) die hem onder haar hoede neemt. De musicalnummers die vooral Jamie’s dromen visualiseren zijn niet allemaal memorabel, maar wel feestelijk.
Everybody's Talking About Jamie
Op school is hij out and proud, maar heeft hij te maken met pesterijen van medeleerlingen én docenten. Gelukkig heeft hij een liefdevolle moeder en een beste vriendin en houdt hij van zichzelf zodat hij goed om kan gaan met wat hij naar zijn hoofd geslingerd krijgt. Zijn moeder, die een eigen intrigerende verhaallijn heeft, doet Jamie zijn eerste paar rode glitterpumps cadeau (uiteraard een verwijzing naar The Wizard of Oz). Maar: hij heeft ook een vader die niks met hem te maken wil hebben.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Everybody's Talking About Jamie
Harwood debuteert in de film en laat zien hoe goed een LHBTI+-personage neergezet kan worden wanneer de acteur ook tot deze groep behoort: hoe goed hij zijn personage begrijpt spat in glitter van het scherm. De flashbacks naar Jamie’s jeugd en de jaren 80 worden op originele wijze in beeld gebracht - hoewel die laatste wat overhaast en geforceerd voelen.
Everybody's Talking About Jamie
Vernieuwend is dat de film niet draait om de coming-out van Jamie’s seksualiteit, zoals in veel coming-of-age-films met LHBTQI+-personages: Jamie is homo en op zoek naar zijn drag persona. Hoewel Everybody's Talking About Jamie ongeveer alle personageclichés aftikt, is het pakkend, ontroerend en weet het te verrassen.
Everybody’s Talking About Jamie, vanaf 17 september 2021 bij Amazon Prime Video
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!