Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Eerste blik op Claire Foy als Lisbeth Salander

  •  
07-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
The Girl in the Spider's Web
De hacker uit de Millennium-reeks wordt in de nieuwe film gespeeld door de Golden Globe-winnaar uit The Crown.
Het is nogal een transformatie voor Claire Foy; van koningin Elizabeth naar hacker Lisbeth. De film is een adaptatie van The Girl in the Spider's Web, het vierde (en nog niet eerder verfilmde) boek uit de Millennium-serie. Lisbeth Salander werd eerder al gespeeld door Noomi Rapace in de eerste drie Millennium-films, die later ook als miniserie op de Nederlandse televisie te zien waren. Rooney Mara speelde haar eenmalig in het door David Fincher geregisseerde The Girl with the Dragon Tattoo, waarin Daniel Craig gestalte gaf aan Mikael Blomkvist. De nieuwe film wordt echter geregisseerd door Fede Alvarez, bekend van de horrorhit Don't Breathe. Er is ook Nederlandse inbreng: Sylvia Hoeks (die eerder al indruk maakte in Blade Runner 2049 ) is namelijk te zien als Camilla, het kwaadaardige tweelingzusje van Lisbeth Salander.
The Girl in the Spider's Web verschijnt 25 oktober in de bioscoop. Foy is op Netflix te zien in The Crown , maar keert straks niet terug voor het derde seizoen van die serie.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!