Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Cat Burglar: verslavend en geestig

  •  
22-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Cat Burglar
Interactieve animatiefilm van Charlie Brooker – de man achter Black Mirror – is een vermakelijke nostalgietrip.
De interactieve animatiefilm Cat Burglar draait om een steelgrage kat die een hond een loer wil draaien door het duurste schilderij uit de geschiedenis te stelen uit het museum waar de viervoeter is aangesteld als bewaker. Het is aan de kijker om te zorgen dat de kat de juiste beslissingen neemt door telkens tussendoor een drietal vragen te beantwoorden die zijn opgehangen aan een thema. Zoals: wat doe je als je computer hapert? Bel je dan een helpdesk? Of doe je een exorcisme? En: wat associeer je met James Bond ? Vrouwenhaat blijkt het juiste antwoord.
Nog een mooie: hoe zorg je voor persoonlijke groei? Door Porsches te verzamelen of door te mediteren? Het is evident dat Cat Burglar niet per se is gemaakt voor de jongere kijkers; daarvoor zijn de vragen misschien te moeilijk. Het nieuwste geesteskindje van Charlie Brooker, bij het grote publiek bekend als de man achter Black Mirror , zal kinderen niettemin vast aanspreken. Cat Burglar is namelijk heerlijk speels, én een nostalgietrip: opgetrokken in de stijl die bekend is uit series als Looney Tunes. Met, net als in het recent verschenen The Cuphead Show , heerlijke vintage slapstick.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Cat Burglar
En een oneindig aantal mogelijkheden. Als de kat het niet overleeft dan moet je weer opnieuw beginnen, maar het personage doet nooit twee keer hetzelfde. En als je de film uitspeelt word je verleid om hem opnieuw aan te zetten met de belofte dat je nieuwe dingen zult zien. Zo zal het niet verbazingwekkend zijn dat mensen – net als toen Brookers interactieve Bandersnatch verscheen – proberen alle mogelijkheden te ontginnen. Cat Burgler is in die zin van meet af aan verslavend.
Cat Burglar, vanaf 22 februari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!