Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Bad Trip: hilarisch smakeloos

  •  
25-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
Bad Trip
Komiek Eric André schmiert, tiert en stunt als nooit tevoren in pretentieloze dollemansrit.
Komiek Eric André is van de overtreffende trap, een liefhebber van pure smakeloosheid én een meester in de ironie. Dit alles etaleerde hij al in The Eric André Show , misschien wel de geestigste persiflage van een talkshow ooit. Met Bad Trip – een speelfilm vól nietsvermoedende voorbijgangers die Eric André zien schmieren, tieren en stunten – begeeft de komiek zich in het vaarwater van Jackass. Sterker nog: de film is geproduceerd door niemand minder dan Jeff Tremaine, de regisseur van de Jackass-films. En André lijkt een doel te hebben: de boel op onvergetelijke wijze op stelten zetten. Daar slaagt hij grandioos in.
Bad Trip is dus een aaneenschakeling van ongemakkelijkheden (André steekt als medewerker van een sapjeswinkel zijn hand ‘per ongeluk’ in een blender; André’s werktenue als automonteur wordt ineens opgegeten door een stofzuiger waardoor hij naakt voor een klant komt te staan), gelardeerd met een flinterdun verhaal: André speelt Chris, een nietsnut uit een onbeduidend dorpje in Florida die graag de vrouw op wie hij een oogje heeft (gespeeld door Michaela Conlin) achterna wil reizen naar New York City. Met zijn boezemvriend Bud (Lil Rel Howery) rijdt hij vervolgens in een van Buds zus Trina (Tiffany Haddish) gestolen felroze limousine naar The Big Apple.
Bad Trip
De twee worden al snel achternagezeten door een kwade Trina, die is ontsnapt uit de gevangenis en een gewiekste schurk blijkt te zijn – want het verhaal vraagt natuurlijk ook om een katalysator die de plot voort kan stuwen. Hoewel het logischerwijs de gekkigheden en de stunts zijn die vooral beklijven; de wijze waarop André omstanders telkens weet te verbazen met zijn nauwgezet gefabriceerde – en vooral groteske – performances. Tegelijkertijd kan en mag je Bad Trip ook beschouwen als bewust anti-intellectueel en flauw. Bad Trip is in die zin een film die van zichzelf weet dat hij slecht is.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Bad Trip
Maar sommige slechte films maken wel een impact, en Bad Trip behoort zonder twijfel tot die categorie. André’s dollemansrit is er met recht een uit duizenden. Hilarisch smakeloos, en buitengewoon vermakelijk.
Bad Trip, vanaf 26 maart 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!