Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Anon: nieuwe Netflix-film met Clive Owen

  •  
24-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
Anon
Detective Clive Owen (Children of Men) kan zijn eigen ogen niet langer vertrouwen in de scifi-film Anon.
Anon werd geschreven en geregisseerd door Andrew Niccol (Lord of War), die eerder al scifi-films als Gattaca, S1m0ne en In Time afleverde. Owen is te zien als Sal Frieland, een detective in een wereld zonder privacy of anonimiteit, waar het leven van iedereen transparant en traceerbaar is, en wordt opgenomen door de overheid. Een toekomst waarin het einde van de misdaad dichterbij komt. Tijdens een moordonderzoek stuit Frieland op een jonge vrouw die enkel bekend staat als 'The Girl'. Ze heeft geen identiteit, geen voorgeschiedenis, en is onzichtbaar voor alle agenten. Frieland realiseert zich dat hiermee misschien wel het nieuwe begin van de misdaad ingeluid zou kunnen worden. The Girl wordt gespeeld door Amanda Seyfried, die eerder met Niccol werkte aan In Time.
In Anon worden traditionele shots afgewisseld met POV-shots, waarin volop gebruik wordt gemaakt van augmented reality. De film is vanaf 5 mei te bekijken op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!