Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

American Gods verliest beide showrunners

  •  
01-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
american gods
Bryan Fuller en Michael Green keren niet terug voor seizoen twee van American Gods.
De dramaserie werd vorig jaar bedacht door Fuller en Green, die het verhaal baseerden op het gelijknamige boek van Neil Gaiman. American Gods gaat over een aanstaande oorlog tussen de oude en de nieuwe Goden. Het eerste seizoen werd zeer goed ontvangen en de serie werd door zender Starz dan ook direct verzekerd van een tweede seizoen. Ongeveer de helft van de scenario’s voor de nieuwe reeks zijn al geschreven. Naar verluidt willen de producenten nu echter flink gaan snijden in het steeds groter wordende budget voor de serie en hebben Fuller en Green daarom besloten om op te stappen. Fuller verliet eerder al het door hem bedachte Star Trek: Discovery voor de start van de productie. Starz zou nu graag Gaiman zelf willen hebben als (co)showrunner, maar die is momenteel druk bezig met de Amazon-serie Good Omens.
De situatie doet denken aan het drama voor aanvang van seizoen twee van The Walking Dead , toen showrunner Frank Darabont die serie verliet na onenigheid over het budget.
American Gods is in Nederland te zien op Amazon. Lees hier de recensie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!