Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Amazon in Londen: Good Omens, The Marvelous Mrs. Maisel en meer

  •  
11-10-2018
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
Good Omens Cast
Begin deze maand organiseerde Amazon Prime Video een showcase in Londen en De Lagarde was erbij. Een overzicht van de meest in het oog springende series....
Lees ook het eerste deel van ons verslag vanuit Londen.
Jack Ryan
John Krasinski betrad vrij onverwacht het podium voor Jack Ryan. Hij kent Amazon-hoofd Jennifer Salke nog van haar tijd bij NBC, toen The Office een grote hit was op de zender. 'Ik weet dat mijn vrouw stiekem veel te goed voor mij is', grapt de uit Amerika afkomstige acteur, verwijzend naar zijn huwelijk met de Britse actrice Emily Blunt, die hij onlangs nog regisseerde in A Quiet Place. Hij laat weten dat het spelen van Jack Ryan totaal geen druk met zich meebracht, omdat het personage nooit eerder door iemand werd gespeeld. Uiteraard is Krasinski hier cynisch, aangezien hij na onder anderen Alec Baldwin en Harrison Ford alweer de vijfde acteur is die in de huid kruipt van het door Tom Clancy bedachte personage.
7011.w2012.0.3ed89f7
Krasinski is dolblij met zijn tweede seizoen en de 'long term storytelling' die daarbij komt kijken. Wat hem vooral aantrok aan Jack Ryan is zijn 'everyman appeal', het feit dat hij geen echte superkrachten heeft ('zijn brein is zijn superkracht') en altijd enkel wil doen wat juist is, ook als anderen dat proberen te beletten. Hij is dus geen anti-held in de stijl van bijvoorbeeld Walter White uit Breaking Bad. Krasinski is momenteel bezig met de opnamen van het tweede seizoen, dat zich af zal spelen in Zuid-Amerika. 'In seizoen twee speelt Noomi Rapace (The Girl with the Dragon Tattoo) een nieuwe 'frenemy' van Jack. Verder is Michael Kelly ( House of Cards ) te zien als zijn nieuwe CIA-baas.'
Carnival Row
Amazon werkt weliswaar aan The Lord of the Rings , maar er is een andere fantasyserie waarvan de release een stuk dichterbij is. Carnival Row speelt zich af in een wereld die gedeeltelijk wordt bewoond door magische wezens. Door een oorlog worden deze wezens gedwongen te vluchten naar het gedeelte waar mensen leven, en daar worden ze behandeld als ongewenste vluchtelingen, waardoor er volgens hoofdrolspeelster Cara Delevingne veel sociaalpolitiek commentaar op de huidige immigratiewetten mogelijk is. De actrice geeft in de serie gestalte aan een gevluchte fee; een onschuldig wezen die één is met de natuur, maar volgens haar tevens een sterke kant laat zien wanneer ze haar familie en haar cultuur moet beschermen.
7012.w2099.0.1093a19
Bij de premisse van Carnival Row denk je wellicht aan de Netflix-film Bright , maar die vergelijking gaat volgens Orlando Bloom, de andere hoofdrolspeler, niet op. In Bright zagen we elfjes in South Central Los Angeles, maar Carnival Row is volgens Bloom een combinatie van steampunk en het werk van Charles Dickens. Bloom speelt in de serie een duisterder personage; een detective die een moord onderzoekt en daarbij te maken krijgt met de door Delevingne gespeelde fee. Het is de eerste tv-serie voor Bloom en het werken met verschillende schrijvers en regisseurs bevalt hem naar eigen zeggen uitstekend. Ook noemt hij de in Praag gebouwde set 'de meest epische en indrukwekkende set' die hij ooit zag. En need we remind you; dit is een acteur die tijdens zijn werk aan films als Pirates of the Caribbean en The Lord of the Rings al op veel gigantische sets heeft gestaan.
Good Omens
Good Omens is een 'labour of love' voor auteur Neil Gaiman. Hij schreef het boek eind jaren tachtig in samenwerking met de in 2015 overleden auteur Terry Pratchett. Jarenlang probeerden regisseurs het zo goed als onverfilmbaar geachte verhaal te bewerken voor het witte doek, waaronder Terry Gilliam ( The Man Who Killed Don Quixote ), maar de adaptatie wilde maar niet van de grond komen.
7013.w2200.0.050a6f2
Gaiman is zichtbaar aangeslagen wanneer hij vertelt over de dood van Pratchett; volgens hem was een verfilming van het verhaal een 'last request' van zijn stervende vriend. De miniserie bleek voor Gaiman uiteindelijk een enorme onderneming; er waren talloze locaties en 240 speaking parts. Good Omens (bekijk ook de trailer ) is namelijk een komedie over het einde van de wereld en gaat over de vriendschap tussen de engel Aziraphale (Michael Sheen, straks te zien als een menselijke duivel in Apostle ) en de demon Crowley (David Tennant uit Broadchurch en Jessica Jones ).
7014.w2143.0.8b3ccc7
Verschillende castleden worden door Gaiman het podium opgehaald. Sheen speelde al ooit eerder met Tennant in een speelfilm, maar de twee acteurs waren daarin nooit samen in beeld te zien. In Good Omens delen ze echter eindeloos veel scènes samen. Sheen omschrijft het acteren met Tennant als 'een fantastische dans'. Tennant beaamt dat en laat weten dat hij na het juiste ritme gevonden te hebben telkens niet kon wachten om nog meer scènes te mogen spelen met Sheen.
7015.w1896.0.25ddd8e
Ook Jon Hamm ( Mad Men ) mag op het podium iets vertellen over zijn liefde voor het werk van Gaiman en het boek Good Omens in het bijzonder. Daardoor was de rol van aartsengel Gabriel - die niet voorkomt in het boek, maar speciaal voor de serie werd geschreven - volgens hem direct een no-brainer. Ook Gaiman is blij met de casting van Hamm: 'Ik zocht een goede acteur die veel 'coolheid' uitstraalt en er zo goed uitziet dat het bijna irritant wordt.' Gaiman en de cast laten enkele clipjes uit de serie zien, waar in de de zaal luidkeels om gelachen wordt. De satire doet een klein beetje denken aan de film Dogma van Kevin Smith, eveneens een Bijbelse komedie over het einde van de wereld. Aziraphale en Crowley zouden zomaar het leukste duo kunnen worden sinds Bartleby en Loki.
The Marvelous Mrs. Maisel
Het eerste seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel (afkomstig van de maker van Gilmore Girls ) wist onlangs maar liefst acht Emmy's te winnen. Een van die beeldjes ging naar Rachel Brosnahan, die in de serie gestalte geeft aan Miriam 'Midge' Maisel, een huisvrouw die in de jaren vijftig haar geluk beproeft als stand-up comedian. Een clipje uit het tweede seizoen laat zien hoe Midge inmiddels werkt bij een telefooncentrale, waar ze onder muzikale begeleiding haar collega's uit de brand helpt. Marin Hinkle, die gestalte geeft aan de moeder van Midge, benadrukt de invloed die de klassieke MGM-musicals van vroeger hebben op de Amazon-serie: ' Steven Spielberg maakte een opmerking die ik nooit zal vergeten: hij noemde The Marvelous Mrs. Maisel de beste joodse musical sinds Fiddler on the Roof. Dat compliment was misschien nog wel mooier dan de Emmy-winst.'
7018.w2030.0.b3f2f70
Acteur Michael Zegen, die gestalte geeft aan de overspelige echtgenoot van Midge, legt uit dat hij zijn personage in eerste instantie zag als een 'pure bad guy' maar dat er na verloop van tijd toch meer nuances in zijn performance kropen. Tot slot geeft Brosnahan zelf nog een teasertje weg met betrekking tot het aanstaande tweede seizoen: 'We hebben veel meer locaties en er wordt door de personages veel meer gereisd. Zo hebben we onder meer gedraaid in het Catskillgebergte en in Parijs. Daarnaast ga je dit seizoen personages samen zien komen, die in het eerste seizoen nog geen scènes deelden.' Daarmee doelt ze (hopelijk en vermoedelijk) op een eerste ontmoeting tussen haar keurige ouders (Tony Shalhoub uit Monk speelt haar vader) en haar filterloze manager Susie (Alex Borstein uit Family Guy).
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!