Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

All Together Now: coming of age-film zonder fratsen

  •  
28-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
All Together Now
Dramedy met fijne cast is vooral een zachtmoedige vorm van afleiding.
Liefde in tijden van cholera is het boek dat tiener Amber Appleton (Auli’i Cravalho) leest in de dramedy All Together Now. Het meesterwerk van Gabriel Garcia Marquez draait – net als de speelfilm – om hoop en vastberadenheid in tijden van tegenslag. Appleton leeft met haar alcoholistische moeder (Justina Machado) in een leegstaande schoolbus op een industrieterrein en moet de misère zien te ontvluchten. Terwijl de scholier iets van haar leven probeert te maken door haar muzikale talent te cultiveren begeeft moederlief zich in een neerwaartse spiraal. Appletons mogelijke uitweg – de sleutel naar succes – is de kans om toegelaten te worden tot een prestigieuze muziekacademie in Pittsburgh.
Natuurlijk eindigt de film daarmee. En moet Appleton enkele obstakels overwinnen alvorens ze de vruchten van haar werk kan plukken. All Together Now is in dat opzicht een rechttoe rechtaan coming of age-film zonder fratsen. Het zijn vooral de acteurs die er een feest van maken, beginnende met Cravalho die een charismatische doorzetter neerzet. Andere mooie bijrollen zijn er voor Carol Burnett (de 87(!)-jarige komiek speelt Appletons mentrix), Fred Armisen (de goedmoedige docent) en Judy Reyes (de moeder van Appletons goede vriend). Ze geven de film, samen met de jongere castleden, extra cachet. Waarmee de clichés enigszins worden verbloemd.
All Together Now
All Together Now – de titel impliceert al een vorm van solidariteit, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje – moet het dan ook vooral hebben van het feelgoodsfeertje. Dat je weet dat het allemaal wel goedkomt. Dat het mogelijk is om je dromen na te jagen. In dat opzicht doet de dramedy waar andere films soms moeilijk in slagen: afleiding bieden.
All Together Now, vanaf 28 augustus 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!