Giel Beelen gaat op zoek naar het beste, nieuwe singer-songwriter talent van ons land. En wordt daarbij geholpen door de bekende namen!

SINGER-SONGWRITERS

Niels Littooij

Niels Littooij, ookwel Nielson, is pas 22 jaar oud, maar met zijn inschrijving voor 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' begint hij alweer aan zijn derde muzikale uitdaging. Hij begon zijn carrière namelijk als rapper aan de Herman Brood Academie. In die hoedanigheid won de Dordtenaar in 2008 de Rotterdamse variant van kunstbende en het leverde hem voorprogramma’s op van onder andere The Opposites. Wat resulteerde in een benadering van MTV/Nickolodeon, die hem vroegen voor een plekje in de popgroep Zirkus Zirkus, waar hij tot 2011 deel van uitmaakte. Met die formatie scoorde Nielson al twee top tien-hits en speelde hij in Ahoy en de HMH.
Na het uit elkaar gaan van Zirkus Zirkus besloot Nielson weer als solo-artiest verder te gaan. Nu schrijft hij vooral positieve en energieke Nederlandstalige popliedjes. De muziek stroomt naar eigen zeggen door zijn aderen en het geeft hem altijd een vrolijk gevoel. Zijn nummers gaan over 'het leventje' in de breedste zin van het woord. Muzikaal gezien raakt hij vooral geïnspireerd door genres als hiphop en soul. In de toekomst wil Nielson graag zijn brood verdienen in de muziek. Op dit moment heeft hij een bijbaan als planner in de verkeersschool van zijn broer maar dit kantoor ruilt hij het liefst met plekken als de Ziggo Dome, Lowlands en Pinkpop.

Douwe Bob Posthuma

De 19-jarige Douwe Posthuma is een geboren en getogen Amsterdammer. Al op zijn zesde levensjaar kreeg hij zijn eerste pianoles en toen hij veertien was voegde hij hier gitaar en zang aan toe. Het maken van muziek leerde Douwe van zijn vader, Simon Posthuma, die deel uitmaakte van de kunstenaarsgroep 'The Fool' en ontwerpen maakte voor onder andere The Beatles. Zijn moeder was actief als danseres, waardoor Douwe al snel in aanraking kwam met het muziekwereldje.
In eerste instantie speelde Douwe vooral klassieke muziek, maar al snel maakte hij de overstap naar jazz. Op dit moment richt hij zich volledig op een carrière als singer-songwriter en werkt hij aan zijn eerste album. Daarin hoopt hij vooral zijn eigen, country-achtige stijl en manier van schrijven naar voren te kunnen brengen. Hij wil vooral zijn eigen muziek kunnen maken en kan zich geen leven voorstellen zonder het schrijven van zijn eigen teksten. Een zo groot mogelijk publiek bereiken, dat is het doel dat Douwe na probeert te streven. Hiermee verdient hij hopelijk wat centen zodat hij naar Afrika kan om daar een eigen studio te openen. Op die manier wil hij de Westerse invloeden met die van Afrika combineren. Volgens Douwe gaat er veel talent verloren, alleen al door het gebrek aan opnamemogelijkheden in die landen. Daar wil hij wat aan doen!

Rogier Pelgrim

Rogier studeerde journalistiek en is nu ZZP’er, maar het liefste zou hij zijn geld verdienen met muziek. Van zijn 14e tot zijn 21e zat hij in de band "Nuclear Playground". Ze brachten 2 EP’s uit en deden zo’n 180 shows. In 2009 besloot hij solo als singer-songwriter door te gaan. Het gevolg was zijn solodebuut "Our Dear Lady of the Plains", dat afgelopen januari uitkwam en goed werd ontvangen door onder anderen 3voor12.
In de titeltrack van zijn debuut EP bezingt hij een vakantieherinnering die misschien het beste te omschrijven is als een religieuze ervaring uit zijn jeugd. "Mijn vader maakte een schilderij van de heilige maagd Maria op een oude verweerde deur die hij ergens had gevonden. Het was de zomer van 2000, ik was 14 en we waren op vakantie in Bretagne. Er zou een pelgrimstocht voorbij trekken, vlak langs de boerderij waar wij kampeerde. Mijn vader zette het schilderij in een lege schuur samen met een vaas bloemen en een paar kaarsen. De pelgrims kwamen langs en vele van hen bezochten de schuur met het schilderij van Onze Lieve Vrouwe. Wat ze zagen namen ze bloedserieus, veel serieuzer dan mijn vader ooit had verwacht of bedoeld. De gelovigen begonnen kruisjes te slaan, gebeden op te zeggen en ze zongen vrome liederen. De schuur was plotseling een kapel geworden." 
Rogier voelt zich nergens meer op zijn gemak dan op het podium. Beroemd zijn is niet perse belangrijk, maar leven van op het podium staan is wel het doel. Dat is de droom. Punt.

Angela Moyra

Angela Moyra speelt gitaar en ukulele en 2012 moet muzikaal echt haar jaar worden. Haar single "Timid" is uit, ze doet mee aan de Popronde, werd al verkozen tot Serious Talent van 3FM en mocht zelfs de minuut in DWDD al vullen!

Dat muziek haar roeping was, stond voor Angela al snel vast. Ze deed in 2010 al een keer mee aan Popstars en schopte het daar tot de liveshows. Uiteindelijk werd ze zesde, maar ze had wel meteen een voet tussen de deur van de Nederlandse muziekindustrie. Angela wordt steeds vaker gevraagd voor optreden en ze stond al in het voorprogramma van Beth Hart. Ook verzorgde ze de aftershow van James Morisson. 
Louis Armstrong is haar held. "De man, de stem en de liedjes. Alles klopt en ik geloof hem. Als ik naar 'La vie en rose' luister ben ik even 3 minuten in vintage heaven." Armstrong is dan ook een inspiratiebron, maar ook Ella Fitzgerald, Corrinne Bailey Rae en Sara Bareilles zijn voorbeelden. Haar eeste liedje schreef Angela in Chicago, toen ze daar een jaar woonde. Ze voelt zich een echte wereldburger, een bohemien met roots in Engeland en Indonesie!

Mattanja Joy Bradley

"Het leven is er om geleefd te worden", is één van de levensmotto’s van Mattanja. Het is een groot avontuur en zo beleeft ze het ook. En ze komt er een eind mee! Op het Caribische St. Lucia kletste ze zich ooit naar binnen, om uiteindelijk te mogen openen voor niemand minder dan Amy Winehouse.
Mattanja is nu 31 en haar eerste single is net af. Het is de voorloper van haar album dat binnenkort zal verschijnen. Ze heeft veel meegemaakt in haar verleden, maar ze is daar uiteindelijk een stuk sterker uitgekomen, een stuk positiever ook. Door de ervaringen en de positiviteit te delen in haar nummers en verhalen kan ze voor sommige mensen weer perspectief bieden of hen een hart onder de riem steken. Waar ze ook gaat, hond Opa gaat met haar mee. Ook als ze moet optreden: "Hij is heel lief en rustig. Zelfs op het podium geeft hij geen kik." Mattanja is opgegroeid met muziek om haar heen en op haar 13e leerde ze gitaar spelen. Als klein meisje was al duidelijk dat ze zangeres wilde en zou worden. En dat is gelukt, ze is fulltime muzikant.

Tamara van Esch

Tamara van Esch mag dan misschien klein van stuk zijn, wanneer ze met haar band speelt, stelt ze zichzelf graag voor als Mevrouw Tamara. De 19-jarige Amsterdamse zit naast haar muzikale carrière ook veel met haar neus in de studieboeken, vanwege haar studie Medische Natuurwetenschappen.
Afgelopen jaar bracht Tamara haar eerste plaat 'Ik ben Spiritus' uit. Op deze plaat zingt zij over gebeurtenissen en mensen die voor haar speciaal, maar voor andere mensen heel gewoon zijn. Met haar muziek hoopt Tamara mensen te verbazen en een nieuwe kijk op de wereld te geven, door hen met haar muziek een klein reisje hun drukke en ingewikkelde leven te laten maken.Mensen raken is voor haar het hoogst haalbare. Mede dankzij haar eerste plaat speelde Mevrouw Tamara onder andere al op Festival de Beschaving en mocht ze een nummer komen spelen bij de AVRO op radio 1. Ook is haar nummer in Australië en Engeland op de radio gedraaid. Dit programma moet haar de kans bieden om nog grotere podia te betreden.

Daniel Versteegh

Daniel heeft eigenlijk al een hele carrière als singer-songwriter achter de rug. In 2002 won hij zelfs 'De Grote Prijs van Nederland' en lag de muziekwereld aan zijn voeten. Alleen koos Daniel niet voor zijn eigen carrière maar besloot hij om voor andere muzikanten te schrijven. Hij schreef onder andere voor Jim, Maud, A Silent Express en Nina June. Nu is het zover dat Daniel voor zichzelf kiest en dus muziek maakt onder zijn eigen naam.
Daniel is eilandbewoner van Marken en werkt in het dagelijks leven als klompenmaker. Daar haalt hij echter niet zijn inspiratie vandaan. De meeste liedjes die Daniel schrijft zijn geïnspireerd op meisjes. Hij is dan ook een echte romantische singer-songwriter die op een dromerige en eigenzinnige manier zijn liedjes schrijft en ten gehore brengt. Het schrijven van liedjes doet Daniel het liefste in een mooie studio of als een ware romanticus onder een kastanjeboom in Frankrijk. Hij zou niet kunnen leven zonder zingen en ook zeker niet zonder schrijven. Het hele proces van het singer-songwriter zijn is iets wat uit hem moet de buitenwereld in.Uiteindelijk hoopt Daniel zijn klompen in de wilgen te kunnen hangen en als singer-songwriter te kunnen leven. Hij zou dan het liefst buiten het reguliere clubcircuit willen optreden, in oude verlaten bijzondere locaties. Echter heeft hij besloten om met de dag te leven en interesseert het hem eigenlijk niet hoe het hem in zijn leven vergaat. Kaas maken in Frankrijk ziet hij bijvoorbeeld ook wel zitten. Als hij maar altijd muziek kan blijven maken.

Michael Prins

Het leven van Michael lijkt vooralsnog een grote voorbereiding op wat ooit uit moet monden in een muzikale carrière. Hij groeit op in een zeer creatieve en muzikale familie in een huisje aan het water.
Daar komt hij al vroeg in aanraking met muziek. In de schoolbanken heeft Michael niets te zoeken en al op zijn 15e stopt hij met zijn middelbare schoolopleiding. Hij gaat aan het werk in het atelier van zijn vader, die kunstenaar is en de rest van zijn tijd investeert hij in de muziek. De afgelopen negen jaar probeerde hij hier door middel van optredens zoveel mogelijk van rond te komen. De tijd die over blijft, besteedt hij aan het schrijven van een eigen album. Zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland kan dienen als een goede opmaat naar de release van het album, zodat Michael ooit op zijn droompodium kan staan: Glastonbury.

Lucas Hamming

Lucas Hamming timmert al een tijdje aan de weg als singer-songwriter. Met zijn soms wat harde en dynamische liedjes betrad hij al verschillende grote podia. Hij noemt zichzelf dan ook liever een singer-stonerockwriter.
Zijn carrière als muzikant levert Lucas in 2009 een rol op in de televisiefilm 'Lover of Loser' naar het boek van Carry Slee. Hiervoor schreef de Amsterdammer een soundtrack en samen met acteur Martijn Lakemeijer zong hij de titelsong 'Eva'. Een nummer dat speciaal voor de film is geschreven door Acda en de Munnik. De teksten van Lucas’ eigen liedjes zijn niet altijd heel persoonlijk. Hij vindt het mooi om meer verhalende en conceptuele liedjes te maken. Op dit moment studeert Lucas nog aan het Amsterdamse conservatorium, maar als het aan hem ligt treedt hij over een tijdje in de voetsporten van helden als Jeff Buckley en Alex Turner (Arctic Monkeys) op podia van festivals als Lowlands en Sziget. Eens zien in hoeverre De Beste Singer-Songwriter van Nederland hem daarbij kan helpen.

Démira Jansen

Démira Jansen is met haar 16 lentes jong dit jaar veruit de jongste deelneemster. Aan haar spel is dat echter niet te merken! Démira speelt niet, maar ramt op haar akoestische gitaar.
Die gitaar moet dan ook flink afzien in de Engelse folkliedjes van de tiener. Met een bijna Iers klinkend stemgeluid weet Démira goed te verbergen dat ze praktisch tegen de Duitse grens aan woont. Daar volgt de Achterhoekse op dit moment nog een middelbare schoolopleiding aan het Gymnasium, maar als het aan haar ligt gaat ze hierna meteen aan de slag met een muzikale carrière. Ooit hoopt ze namelijk in de voetsporen kunnen treden van haar idool: Markus Mumford van de  Britse folkband Mumford and Sons.

Judy Blank

De spontane en goedlachse Judy weet op jonge leeftijd al precies wat ze wil. Op haar 13e gooit zij een briefje door de bus bij een pianodocente met de vraag of ze pianoles kan krijgen. Al snel schrijft zij haar eerste deuntjes en liedjes in - zoals ze het zelf noemt- zandbak-Engels.
Nu, 5 jaar later, heeft Judy veel ervaring gekregen met het schrijven van liedjes en geeft zij zelf muziekles op een basisschool. Met haar alternatieve popliedjes probeert Judy zich te onderscheiden van de rest. Optreden in Paradiso is de grote droom van deze vrolijke serveerster uit het Gelderse plaatsje Aalst. Haar deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland zou deze droom wel eens in vervulling kunnen laten gaan. Alle finalisten zullen namelijk op 25 september optreden in deze poptempel van Amsterdam.

Jasper Mook

De tatoeages op zijn arm en zijn lippiercing doen vermoeden dat het leven van Jasper volledig in het teken staat van seks, drugs en rock ’n roll. Niets is echter minder waar.
Voor alcohol is hij allergisch en van drugs wil de Houtenaar niets weten. Het vooroordeel vindt Jasper helemaal niet erg. Met zijn gevoelige popliedjes veegt hij namelijk alle vooroordelen van tafel. Vroeger dacht niemand dat hij hier zijn brood mee kon verdienen, inmiddels krijgt hij gelukkig veel meer steun. Wanneer hij krap bij kas zit, pakt hij zijn gitaar en speelt hij zijn geld bij elkaar als straatmuzikant. Over 10 jaar reist Jasper als muzikant rond de wereld. Zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland is zijn eerste grote stap naar dit wereldwijde succes.

Maaike Ouboter

Ze heeft nooit serieus nagedacht over een carrière in de muziek. Tót Maaike gebeld wordt met de mededeling dat ze is uitgenodigd voor de opnames in de Wisseloord Studio's voor De Beste Singer-Songwriter van Nederland.
Met een beetje geluk kan ze hierna stoppen met haar opleiding Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Tot voor kort schreef ze haar teksten vooral in het Engels, maar de Amsterdamse kwam tot de ontdekking dat ze haar gevoelens beter kan omschrijven in het Nederlands. De muziek gebruikt ze dan ook om dingen te kunnen uiten die ze op een andere manier niet goed kan zeggen of benoemen. Met kwetsbare, kleine Nederlandse liedjes hoopt ze haar publiek te kunnen raken en vermaken.

Valentina Elèni

Valentina Elèni is een bijzondere verschijning en niet in een hokje te plaatsen. Ze ziet eruit als een stoere rockchick, beschrijft zichzelf als een aap en zingt een gevoelig Nederlandstalig nummer over de liefde.
Ze stond al in het voorprogramma van Janne Schra en trad op bij festival LelySTART. Momenteel is haar favoriete artiest Eefje de Visser. "Het is de schoonheid van minimalisme, de schoonheid van korte dagelijkse herkenbare zinnen, die zo intens worden zonder dramatisch en klef te klinken." Het auditienummer ‘Handen’ gaat over de langeafstandsrelatie die ze had met haar ex in Aruba. Op haar 17e deed Valentina mee aan Puberruil. Toen zat ze een week bij een gezin in India. "Dit was erg heftig, omdat het een enorm arm gezin was. Dit was een hele dierbare, maar ook een heel emotionele ervaring." Waarom Valentina gaat winnen, dat is wel duidelijk. "Ik kan je laten huilen om een gezongen boodschappenlijstje."

Stef Classens

Stef Classens is een heel ambitieuze muzikant die al veel heeft bereikt. Zo stond hij al in het voorprogramma van Dotan, Niels Geusenbroek en Nielson en heeft hij meerdere radio optredens gedaan.
Eén van zijn favoriete artiesten is John Mayer. “Zijn teksten zijn diep en zijn gitaarspel is fantastisch.” Zijn toekomst heeft hij al helemaal uitgestippeld. “Over tien jaar tour ik door heel Nederland, met een gouden plaat. Mijn derde studioalbum is geproduceerd en uitgebracht door de producer van Coldplay.” Drie jaar geleden maakte Stef iets heel heftigs mee. “Mijn beste vriend (19) stierf na een auto-ongeluk. Hij verloor de macht over het stuur, geen idee wat er precies is gebeurd. Na het ongeluk lag hij in het ziekenhuis in een diepe coma. Hij lag er wel vredig bij, dat was wel fijn.” Het auditienummer van Stef ‘She will help you out’ gaat over zijn vriendin Evi, zijn steun en toeverlaat. “Toen ik me down voelde ontmoette ik haar en zij heeft me heel erg geholpen in deze moeilijke tijd.” Wij zijn blij dat Stef weer goed in zijn vel zit en ons kan ontroeren met zijn prachtige muziek!

Youri Lentjes

Youri Lentjes komt over als een rustige, bescheiden jongen. Wel met prachtige rauwe stem. Hij speelde al op het Madness festival in Ameland en hij was de support act van Mark Lotterman.
Momenteel is naast muziek zijn vriendin Dominique het belangrijkste in zijn leven. “Ik zat voorheen erg in de knoop met mezelf en zij en haar familie hebben me geholpen weer uit dit dal te komen. Ik weet nu wat de zin van het leven is, voor mij is dat Dominique.” Zijn auditienummer ‘Nowhere’ gaat over het moment dat het lijkt alsof je nergens heen gaat in je leven. Over tien jaar hoopt Youri zoveel mogelijk mensen te hebben bereikt met zijn muziek. “Ook om te bewijzen dat leven voor de muziek of kunst geen utopie is en veel belangrijker is dan dat er vaak gedacht wordt.” Nou, ons mag hij nog lang blijven verblijden met zijn te gekke sound.

Myriam West

Myriam West heeft al veel ervaring in de muziek. Zo studeerde ze aan het Conservatorium Jazz en zang in Rotterdam en aan het Conservatorium in New Orleans. Ze is de winnares geweest van Kunstbende en heeft diverse optredens met haar eigen band. Ook heeft ze net haar debuutalbum uitgebracht.
Haar studie in New Orleans was voor haar een grote inspiratie om te schrijven. “Mijn belevenissen en de stad zelf zijn een inspiratie geweest voor veel liedjes. Af en toe heb ik nog heimwee naar deze stad, al heb ik me er ook wel eens eenzaam gevoeld.” Naast muziek maken houdt Myriam van wandelen, schilderen en het lezen van romans. Ze is nu ruim zes jaar samen met haar vriend Jasper. “Hij is mij heel dierbaar. Niet alleen privé, maar ook op muzikaal vlak. Hij is namelijk saxofonist.” De oma van Myriam overleed twee jaar geleden. Ze hadden een heel bijzondere band en Myriam heeft hier ook een nummer geschreven. “Ik  was al bezig met een liedje over de dood, maar toen mijn oma overleed voelde het alsof ik het voor haar schreef. Ik denk nog steeds vaak aan haar als ik dat nummer speel.” Haar auditienummer ‘What is yet to come’ gaat over de loop van het leven. 

Josephine Zwaan

Josephine schrijft intieme Nederlandstalige liedjes over de thema’s van het hedendaagse leven. Het liefst schrijft ze in haar huisje vier hoog in De Baarsjes in Amsterdam.
Naast muziek maken werkt Josephine als communicatie adviseur en copywriter voor een jong communicatiebureau. “Ik haal veel plezier uit het bedenken van concepten en heb in het verleden veel bedrijfsideeën bedacht.  Daarnaast vind ik het heerlijk om te praten over muziek, filosofie en popcultuur. “ Josephine heeft familie in Ghana en maakte onlangs iets heel bijzonders mee. “Mijn broer en ik ontvingen onze Afrikaanse namen tijdens een traditionele naamgevingceremonie in Boso, een dorp in Ghana. Wij zijn onderdeel van de Royal Family van het dorp, dus deze gebeurtenis was een historisch moment. Het hele dorp was aanwezig en de ceremonie werd op geheel traditionele wijze uitgevoerd, met dansers, drummers en rituelen. Het was een unieke en onvergetelijke ervaring.” Haar auditienummer ‘Los Vast’ is het eerste Nederlandstalige nummer dat ze schreef.  Het nummer gaat over als je dierbaren op afstand zijn, dat het soms moeilijk is om te voelen hoe dichtbij je bent. 

David Benjamin Boudestein

David is afgestudeerd aan de Filmacademie Amsterdam en is nu werkzaam als cameraman en regisseur. Toch houdt hij daarnaast heel erg van muziek maken. Hij heeft zichzelf gitaar leren spelen en zat een paar jaar geleden in een bandje genaamd The Relish. Hij stond in het voorprogramma van Go Back To The Zoo en tourde meerdere malen mee met Chefs’ Special als solo support act. Niet verkeerd.
David schrijft muziek, omdat muziek geen vertaling nodig heeft. “Zoals je een letter eerst moet lezen voordat je er in je hoofd woorden en zinnen van kan maken, heeft muziek daarentegen de kracht direct bij mensen binnen te komen. Het staat in directe verbinding met onze gevoelens en emoties.” Zijn auditienummer ‘Through your eyes’ heeft een zware lading. “Drie jaar geleden heeft mijn broer zelfmoord gepleegd. Het heeft twee jaar geduurd voordat het me lukte om er iets over op papier te zetten.” 

Ruben Annink

Ruben Annink komt uit Overveen, zelf noemt hij dit een ontzettende kak buurt. Hij speelt al vanaf zijn zevende gitaar. Drie jaar geleden begon Ruben als straat muzikant in het centrum van Haarlem en nu heeft hij zelfs al een platencontract!
Hij studeert aan de Nederlandse Pop Academie in Utrecht. Door de weeks woont hij bij zijn peetvader in de studentenstad. Utrecht voelt voor hem meer als zijn thuis dan Overveen, waar zijn ouders wonen. Ruben heeft met z’n moeder een muzikale klik, ze zingen bijvoorbeeld samen op verjaardagen. Je zou Ruben kunnen herkennen aan zijn deelname aan The Voice Kids, maar daar heeft hij eigenlijk enorm spijt van. Ruben schrijft het liefst zijn teksten in de trein. Hij ziet dan mensen zitten en gaat nadenken over wat voor een werk ze doen, of ze getrouwd zijn en over wat ze hebben meegemaakt. Al deze fantasieën zet hij op papier en daar komt dan een nummer uitrollen! Zijn nummer ‘Break My Heart’ is gebaseerd op het meisje bij wie Ruben zijn eerste blauwtje liep. Weet hij de jury met dit liedje te overtuigen?

Anna Rune

Anna Rune heeft al aan verschillende wedstrijden in België meegedaan. Zo won ze in 2011 de eerste prijs bij de ‘Kunstbende’ en in 2012 was ze finalist van ‘Imagine’.
Verder heeft ze twee maanden met een cover van het nummer ‘Creep’ van Radiohead in de top 50 op de radiozender MNM gestaan. Ze heeft in 2012 en 2014 ook twee EP’s gemaakt: ‘Where It All Begins’ en ‘Unfolding Immensity’. Op dit moment maakt ze samen met een zevenkoppige band muziek. Anna heeft een klassieke achtergrond en dat is ook terug te horen in haar muziekstijl. Dit is namelijk een combinatie van pop en filmmuziek met klassieke invloeden. Het nummer wat ze ten gehore brengt tijdens de auditie heet ‘Recoil’ en is gebaseerd op een periode van ziek zijn en een periode van liefdesverdriet. Anna wil met haar muziek graag mensen raken en ze geniet enorm van het applaus en de aandacht. Zal ze met haar liedje Giel en de jury overtuigen?

Okke Punt

Okke Punt heeft twaalf jaar lang geschaatst, maar op zijn veertiende ging zijn knieschijf uit de kom en kon hij niet langer schaatsen. Toch is naast muziek, sport nog erg belangrijk voor Okke. Voor zijn muziek haalt hij inspiratie uit dingen die hij meemaakt in zijn leven. Zoals liefdesverdriet. Muziek maken voelt voor hem als een uitlaatklep, maar sommige teksten zijn ook gewoon verzonnen verhalen!
Okke heeft Pop gestudeerd aan het Conservatorium en is daarnaast barman bij ‘De Gewoonste Zaak’. Hij was vijf jaar lang vast bandlid van Yori Swart, waarmee hij een keer 3FM Serious Talent is geworden. Hij stond ook met deze band op Noorderslag. Het nummer ‘Mr. Help Me Out’ gaat over zwelgen in zelfmedelijden. Okke voelt zich comfortabel als het slecht gaat. Als alles goed gaat, maakt hem dat niet gelukkig. Hij is al een keer eerder in aanraking geweest met het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Vorig jaar stond hij namelijk als achtergrondzanger en percussionist in de live band tijdens de finale! Eens kijken of hij het dit jaar zelf tot de finale gaat schoppen!

Airto

Zijn inspiratie voor z’n teksten haalt Airto uit liefdesverdriet en verlies. Dat klinkt misschien niet zo vrolijk, maar hij wordt juíst van zijn muziek erg enthousiast!
Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het lied ‘Home’, dat Airto tijdens de audities zingt, een echte love song is. Dit nummer is gebaseerd op de periode dat hij zelf weg was. De nuchtere Airto is een chaotische papa, een muziekperfectionist en hij houdt enorm van lachen. Zijn songteksten schrijft hij het liefst op zo veel mogelijk verschillende plekken. Hij is een keer door 3FM verkozen als ‘Serious Talent’ en door Radio 6 als ‘Soul & Jazz Talent’. Verder is hij geen onbekende in de muziek business, aangezien hij de producer én songwriter van Lisa Lois is! Met een beetje geluk begint Airto over een paar weken zelf met een vlammende start als De Beste Singer-Songwriter van Nederland. 

 

Nicolas Kanza

Sinds twee jaar schrijft Nicolas Kanza zijn eigen nummers en speelt hij gitaar. Dit doet hij het liefst buiten, in z’n eigen tuin.
Hij volgt de vooropleiding aan het Conservatorium in Amsterdam en heeft een eigen kleine studio. Hij zegt over zijn eigen liedjes dat ze een ‘haak’ hebben. Het zijn R&B- en popnummers, die volgens hem blijven hangen in je hoofd. De inspiratie voor het nummer ‘Mrs Summer’ haalde hij uit zijn relatie. Het nummer schreef hij voor z’n vriendinnetje. Dit was in de periode dat ze wel al samen waren, maar dat het nog niet helemaal was uitgesproken. Nicolas is heeft eerder nooit meegedaan aan talentenjachten op televisie, maar was samen met andere singer-songwriters in januari wel al op tv te zien. Hij was namelijk te gast in De Wereld Draait Door. Zat Matthijs van Nieuwkerk toen al aan tafel met één van de winnaars van het vierde seizoen..? 

Gerson Main

Gerson Main gaat niet alleen een discotheek binnen om dronken te worden en te dansen, nee. Hij komt binnen, kijkt om zich heen en laat zich inspireren door álles wat er gebeurt, om daar mooie teksten over te schrijven. Dit deed hij zo ook voor het nummer ‘Deejay’, een nummer récht uit het vrolijke hart van de jongen met de muts.
Gerson speelde onder andere in de backingband van Dio, Akwasi, Jayh, Darryl, Keizer, Steffen Morrison en Sarah Jane. Hij heeft eerder nooit mee gedaan aan een talentenjacht, maar vindt het nu wel tijd om zelf op de voorgrond te treden met z’n gitaar. Over tien jaar hoopt hij, nadat hij eerst alle grote festivals gehad heeft, dat ie geboekt wordt voor bijzondere badkamer- en huiskamerconcertjes. Zodat hij tegen iedereen kan zeggen: ‘Ik zing alleen maar in de badkamer.’.