Sfeerfoto van De Affaire

De Affaire

De Affaire is driedelig kwaliteitsdrama van BNNVARA, over drie spraakmakende affaires die de Nederlandse politiek heeft doorgemaakt.
De Affaire

Waar gaat De Affaire over?

De Affaire _ Over
De eigenzinnige onderzoeksjournalisten Dana Lievens (Kiki van Deursen) en Tom Waardenburg (Peter Blok) werpen in elke aflevering nieuw licht op een bestaande, geruchtmakende affaire. In deze gedramatiseerde interpretatie van journalistieke kwesties proberen ze doofpotten te lichten en de onderste steen boven te krijgen.
Diverse spraakmakende affaires passeren de revue. Waar is bijvoorbeeld het fotorolletje van Srebrenica? Luisteren de Amerikanen ons af? Hoe zit het met de atoomgeheimen van Iran?
Aflevering 1: Fotorolletje 
Tom en Dana komen achter nieuwe feiten over het mislukte fotorolletje van Srebrenica. Dit zou wel eens een grote onthulling kunnen worden. Samen besluiten ze nog één keer achter het mysterie van het beruchte rolletje aan te gaan. Ze stuiten op een nieuw spoor.
Aflevering 2: Prism
Om te kunnen bewijzen dat de NSA zijn tentakels een stuk verder uitstrekt dan geoorloofd, besluiten Tom en Dana de organisatie uit te lokken. Voor Tom heeft deze missie echter diepere oorzaken en grotere gevolgen dan vermoed. 
Aflevering 3: Khan
Dana waagt zich in het hol van de leeuw als ze in een Iraanse opwerkingsfabriek de rol van de Pakistaanse atoomgeleerde Abdul Khan wil onderzoeken bij de ontwikkeling van een Iraanse atoombom. Terwijl Tom de Nederlandse connectie onderzoekt, maakt hij zich zorgen om Dana. 
Credits 
Met: Peter Blok, Kiki van Deursen, Margo Dames, Sinan Eroglu, Hans Croiset, Roos Ouwehand, Katarina Justic, Bart Klever e.a.
Regie: Hanro Smitsman
Serieontwerp en verhaallijnen: Robert Kievit en Thomas Blom
Scenario: Alma Popeyus en Hein Schütz
Camera: Lennert Hillege
Art-director: Elza Kroonenberg
Uitvoerend producent: Alexander Blaauw
Eindredactie BNNVARA: Robert Kievit