Frank Evenblij en Erik Dijkstra volgen in Bureau Sport: Het WK Daklozen 2019 het Nederlandse voetbalteam, bestaande uit dak- en thuisloze mannen en vrouwen, op weg naar Het WK Daklozen 2019 in Cardiff.

Over Bureau Sport: WK daklozen

Bureau Sport Desktop
Frank en Erik volgen het Nederlandse team, onder leiding van bondscoach en ex-profvoetballer René van Rijswijk en zijn assistent Jasper Lamboo, vanaf de allereerste trainingen, tijdens het trainingskamp en tijdens het WK in Wales. Het team wordt bijgestaan door grootheden uit de voetballerij als Guus Hiddink en Hans van Breukelen, die het team de kneepjes van het voetbal proberen te leren. Wat halen de spelers persoonlijk uit het evenement? En worden de Nederlanders uiteindelijk wereldkampioen?
In het programma worden vijf spelers van dichtbij gevolgd; Chris, Dennis, Lammieke, Marjolein en Willem. Zij kwamen in de problemen, waardoor ze uiteindelijk dak- of thuisloos raakten. In de eerste aflevering ontmoeten we Chris. Hij begon van kinds af aan met het dealen en gebruiken van drugs en had een lastige thuissituatie. Uiteindelijk werd hij door zijn stiefvader op straat gezet. Ook leren we Willem kennen, een veteraan die eerst zelf daklozen hielp, maar uiteindelijk zelf maandenlang door de straten van Amsterdam zwierf. Hij doet er nu alles aan om een goede band met zijn zoon te onderhouden.

Frank en Erik volgen de levens van de spelers met een kritische blik, maar ook met humor. Ze zien hoe het vijftal ondanks hun zware verleden werd opgenomen bij stichtingen en van daaruit is gaan voetballen. De spelers vertellen hoe ze toch weer op de goede weg proberen te komen en hoe het WK hierbij helpt om hun dromen waar te maken.

Bureau Sport: Het WK Daklozen 2019 is vanaf 11 augustus vier zondagen rond 23.00 uur bij BNNVARA te zien op NPO 1.