Break Free - BNNVARA: Indringend portret van jonge mensen die op avontuur gaan in het buitenland, maar daarbij op tragische wijze om het leven komen.

Break Free S4: MH17 - Sascha Meijer

14-03-2019

Portretten van jonge levenslustige mensen die aan boord waren van de MH17, het vliegtuig dat vijf jaar geleden neergeschoten werd in Oekraïne. In deze serie maken vrienden en familie de reis af die hun geliefde had willen maken. Dit keer het portret van de mooie, slimme en reislustige Sascha Meijer (24) uit Amersfoort. Sascha droomt als kind al van een groots en meeslepend leven. Ze verhuist naar Amsterdam om het maximale eruit te halen. Als ze twee keer wordt afgewezen voor de toneelacademie, stort ze zich in de journalistiek. Gedreven door idealisme wil ze documentaires maken over maatschappelijke onderwerpen als minderheden en vrouwenrechten. Ze heeft talent, maar kan de heftige onderwerpen moeilijk loslaten. In juli 2014 is ze toe aan vakantie. Samen met haar grote liefde Tim stapt ze aan boord van de MH17. Vijf jaar na de ramp vliegt haar zus Fieke, samen met Sascha's beste vriendin Tessa, naar haar geplande bestemming Indonesië, om daar iets van haar achter te laten.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.